Tiramisu cu nectarine si alune de padure

0 203

Tiramisu, dar o reteta usor diferita. proaspat si racoritor datorita fructelor folosite, dar si crocant! Alunele de padure ii dau o nota aparte acestui desert! Pofta buna!

Ingrediente:

  • 24 piscoturi
  • 100 ml lichior de alune (Gall & Gall) sau sirop de alune
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zmeura prospata
  • 2 nectarine
  • 25 g alune de padure, nesarate

Mod de preparare:

Puneti jumatate din piscoturi intr-o tava si stropiti-le cu jumatate din lichior. Bateti frisca si zaharul pâna se intareste, apoi incorporati branza mascarpone. Adaugati zmeura si amestecati usor cu o spatula, pentru a obtine un efect marmorat.

Intindeti jumatate din amestec peste piscoturile din tava. Asezati apoi al doilea rand de piscoturi, stropiti restul de lichior si intindeti crema de mascarpone cu aproximativ ⅔ din compozitia ramasa.

Intre timp, taiati nectarinele in jumatate, apoi in felii. Puneti restul amestecului de mascarpone intr-o punga cu dui si faceti un model peste crema intinsa din tava. Asezati bucatile de nectarine deasupra. Acoperiti si puneti in frigider timp de cel putin 2 ore, sau preferabil peste noapte.

Incalziti o tigaie fara ulei sau unt si prajiti alunetele timp de 3 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca pe o farfurie si se taie grosolan. Inainte de servirea tiramisului, presarati alunele de padure.

Rețete fabuloase, o selectie specială

33 retete fabuloase cu capsuni!
6 retete de briose pufoase si rapide
16 retete formidabile de prajituri
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.