Regimul Oshawa

0 133

Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (in
grupe de cate 10 zile) cu o pauza de una pana la cinci zile
intre doua
astfel de grupe, timp in care se pot consuma si alte alimente, de preferinta tot
yang, pana cand se obtine efectul dorit.


Actiunea lui este extrem de
purificatoare
; traseele subtile energetice din corpul uman
(nadis/meridiane) sunt curatate de multe impuritati si de depunerile subtile de
kapha dosha (flegma), ceea ce ingreuna circulatia energiei in corp.


Aceasta purificare generala are drept efect imediat o
limpezire si claritate considerabila a mintii; digestia devine mai buna,
secretiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat si luminos. Ochii sunt
stralucitori si fiinta simte o inexplicabila forta si pofta de viata, straine ei
pana atunci.


Este posibil ca la un astfel de prim regim sa
apara, la unii, reactii fiziologice mai violente sau neplacute
,
datorate in special unei purificari intensive si a unei dezintoxicari masive a
corpului. Continuand insa cu tenacitate, aceste aspecte neplacute vor dispare
destul de repede, ele cedand locul unei cu totul alte conditii trupesti si chiar
unui metabolism diferit, mult imbunatatit. Chiar si cei sanatosi ar trebui sa
recurga la cel putin doua astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an,
pentru o reimprospatare si o purificare generala a organismului.


Atragem atentia inca o data ca in acest regim nu trebuie
sa se consume decat: grau, orez, mei si hrisca (fierte in apa sau coapte, cu
putina sare) si absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa
pura de izvor sau apa plata din comert, si numai in cazuri exceptionale ceai de
busuioc sau ceai negru.


In acest sens, oferim in continuare cateva
sugestii de retete:


1. Grau
copt

Se spala foarte bine graul si se pune in tigaie cu sare
si apa, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc tare pana se evapora apa, dupa
care se amesteca continuu.


Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca
bobul sa fie crocant si nu tare. Se coace pana cand graul isi schimba usor
culoarea si este usor de mestecat. Ideal intr-un astfel de caz este folosirea
unei tigai de teflon sau a unui ceaun de fonta.


2. Hrisca si mei
copt
Se procedeaza analog, cu precizarea ca trebuie coapte
fara a fi umezite in prealabil.


3. Supa de orez cu galuste de
grau

Dintr-o cantitate mica de faina de grau integral, apa si
sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtite) si se lasa la
muiat 15-25 minute. Din aceasta se fac galustele de marime mica, care se pun in
apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau
faina de orez.


4. Terci de grau si
orez

Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste se toarna,
in ploaie, faina din grau integral si faina de orez, pana obtineti consistenta
dorita.


Atentie! Si graul si orezul se umfla la
fiert, astfel incat va trebui sa lasati compozitia mai moale. Se fierbe circa
20-30 de minute.


5. Turtite din
grau

Se macina fin graul (cu ajutorul unei rasnite mecanice
sau electrice), pana devine ca o faina. Se face o coca din apa, sare si faina de
grau complet obtinuta anterior. Se lasa circa 2 ore la muiat, dupa care se fac
turtite care se coc in tigaie, fara ulei, la foc mic. Se recomanda ca turtitele
sa fie cat mai subtiri.


Se procedeaza analog pentru hrisca.


De asemenea, se pot face turtite si din amestecul fainii
de grau cu faina de hrisca. Se pot face si din faina de grau complet in care se
incorporeaza cateva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale in acest
caz.


Va recomandam sa mai cititi
si:


Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de
invidiat

Vergeturile si tratamentul
lor

Ce fac daca unghiile mele au devenit
urate?
specialistul raspunde
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente
nocive

Sportul da un sentiment de
satietate

Frumusetea XXL invinge prejudecatile
designerilor

Exista crema anticelulitica
ideala?


Alimentatie sanatoasa
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei –
enzimele

Cel mai sanatos mod de a manca
somonul

Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai
lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin sanatatea

Bananele, un aliment perfect


Frumusetea: sfaturi si
trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu
tinere!

O piele frumoasa in sezonul
rece

7 secrete ale frumusetii, sanatatii si
longevitatii

Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si
sanatos

Machiajul si riscurile de
sanatate

La inceput de an, fiti frumoase ca
starurile

Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj
perfect

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.