Chimenul ajuta la slabire. Cum?

Chimenul ajuta la slabire. Cum?

Unele dintre cele mai modest condimente pot fi surse uimitoare de sănătate. Nu mulți ar ghici că semințele de chimente pot ajuta la pierderea in greutate. Un studiu publicat in Complimentary Therapies in Clinical Practice, a fost primul care a descoperit potentialul semințelor de chimen. Folosind acest condiment poti sa pierzi repede in în greutate si sa reduci nivelurile de lipide daunatoare din sânge.

Cercetari privind chimenul și grasimea corporala

Oamenii de stiinta iranieni de la Universitatea Shahid Sadoughi de Științe Medicale au inclus în studiul lor 88 de femei care au fost considerate supraponderale sau obeze. I-au împărțit aleator în două grupuri.

 – Un grup a mancat 3 grame de pulbere de chimen zilnic, amestecat în 5 grame de iaurt.
 – Grupul de control a consumat iaurt de asemenea, dar fără adăugiri.

Ambele grupuri au primit sfaturi dietetice si au redus aportul caloric zilnic cu 500 de calorii.

Rezultatele studiilor

Dimensiunile corpului și diferiti parametrii au fost luati înainte de studiu și după 3 luni de la dieta.

 – Femeile care au consumat chimen, au pierdut cu 1,4 kg mai mult, comparativ cu cele din grupul de non-chimion.
 – Mai impresionant, membrii grupului cu chimen au avut procentul de grasime scazut cu 14,64% – aproape triplu ca 4,91% pierderea din grupul de control.

Femeile din grupul de tratament, de asemenea, au avut niveluri reduse de colesterol, trigliceride (un tip de grăsime asociata cu ateroscleroza, boli de inima si diabet) si LDL (colesterol rau), in timp ce nivelul lor de HDL (colesterol bun) a crescut.

În plus, doamnele care au luat chimen si-au redus indicele de masa corporala si circumferinta taliei.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca pudra de chimen poate stimula în mod semnificativ succesul unei diete de reducere a greutatii.

Cum acționează chimenul?

Chimenul este bogat în antioxidanți și fitosteroli. Fitosterolii sunt substanțe naturale de origine vegetală, care sunt similare cu colesterolul în structura si functia lor. Ei inhiba absorbtia de colesterol nociv din tractul digestiv, care ar putea fi explicația pentru efectul lor de reducere a greutății.

Precedentele studii clinice au aratat ca, consumul de alimente îmbogățite cu cel puțin 0,8 grame de steroli din plante sau stanoli determină scăderea concentrațiilor de colesterol LDL.

Chimenul a fost de asemenea asociat cu prevenirea cancerului. Semintele sunt o sursa excelenta de fier și sprijin pentru funcționarea sistemului imunitar.

Cum sa consumam chimenul?

3 grame de pulbere de chimen, doza care a fost utilizată în acest studiu, inseamna un pic mai puțin decat o linguriță. Dacă găsiți amestecul de iaurt si chimen deloc apetisant, puteți încercati alte moduri de a încorpora condimentul în dieta:

 – Adauga chimenul măcinat in legume prăjite sau soteuri.
 – Folositi-l atunci când preparati hummus sau guacamole.
 – Faceti o ceașcă de ceai cu semințe de chimen.
 – Se presara peste fructe sau alte gustări sănătoase.
 – Folositi-l precum condimentent in supa de linte si nu numai.
 – Adauga-l in orezul brun sau simplu.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.