Bine ati venit!

Cartile din dormitor reprezinta un Feng Shui rau?

0 24

Am multe carti in dormitor, un fel de mini-bibilioteca, asezate pe un raft. Raftul este deschis. Am auzit ca acesta reprezinta un feng shui rau si ca nu ar trebui lasate cartile intr-un spatiu inchis. Cat de adevarata este afirmatia? Exista o solutie? Va rog sa-mi spuneti.

O intrebare foarte buna!

Mai intai, sa definim ce inseamna feng shui rau. In termeni simpli, un feng shui rau reprezinta o calitate a energiei care produce vibratii, sentimente, emotii negative.

Feng shui-ul rau poate fi creat de o multitudine de factori vizibili, cat si invizibili – de la un dormitor foarte aglomerat pana la o podea conceputa necorespunzator. Locuirea intr-un spatiu cu feng shui rau te va face, inevitabil, sa te simti iritat, nefericit sau chiar si depresiv. Pe scurt, asta este ceea ce inseamna energia feng shui rea/negativa.

Acum, stiind esenta feng shui-ului rau, vei considera ca prezenta multor carti in dormitor inseamna energie negativa?

Nu, cu siguranta nu. Totusi, intre feng shui-ul rau si feng shui-ul cu adevarat bun exista multe trepte; sa le numim feng shui “nu atat de bun”.

In incercarea de a defini daca un anumit element ajuta la sporirea feng shui-ului negativ sau la cel pozitiv al unui spatiu dat – fie ca vorbim de dormitorul sau de biroul tau – stabileste, mai intai, utilizarea principala a acelui spatiu. Ar putea parea prostesc, insa daca faci cu adevarat asta,  ai putea fi surprins sa afli cat de multe utilizari diferite pot fi destinate aceluiasi spatiu.

Vorbind de dormitor, este incontestabil faptul ca pentru un bun feng shui al acestuia, dormitorul este destinat pentru somn, vindecare sexuala si relaxare, principalele energii fiind cultivate si hranite in dormitor.

Un dormitor nu este destinat muncii pentru serviciu, pentru depozitarea echipamentelor sportive, pentru un televizor mare, etc. Acest lucru este foarte clar si usor de inteles.

Totusi, cand vine vorba de carti, cum stii ce calitate a energiei feng shui creeaza ele in dormitor? Sa privim la mai multi factori.

Iubesti toate cartile din mica ta biblioteca a dormitorului? Sunt ele despre iubire, relaxare, vindecare, sexualitate – toate energiile corespunzatoare dormitorului? Sau este o biblioteca generala, cu o colectie de carti variate – de la cum sa scapi de datorii, la diete de scadere in greutate?

Intelepciunea feng shui-ului – este important sa observi mesajele energice pe care le primesti de la cartile din dormitorul tau. Titlurile pe care le privesti seara inainte de a adormi si dimineata cand te trezesti iti transmit o energie feng shui pozitiva?

Te trezesti citind cuvinte ca “Iubeste-ti viata” sau “Nu muri sarac”?

Cartile din dormitor nu reprezinta un feng shui negativ atat timp cat  nu ai prea multe care sa satureze spatiul. Aminteste-ti, principalul scop al feng shui-ului dormitorului este dormitul si intretinerea relatiilor intime, astfel, prea multe carti nu produc energia ce incurajeaza cele doua activitati principale ale dormitorului.

Cealalta ingrijorare despre feng shui cu privire la cartile din dormitor este reprezentata de energia ascutita – Sha Chi – ce are legatura cu momentul in care dormi. O astfel de energie poate fi creata de cartile asezate in asa fel incat para ca trimit spre tine sageti otravite.

Din acest motiv, pentru un bun feng shui, in general, se recomanda o biblioteca in care cartile sa fie in rafturi inchise. Sau foarte multa atentie la aranjarea lor pe rafturi.

Din moment ce totul din jurul tau poarta o anumita calitate de energie feng shui, fiecare element din dormitorul tau te influenteaza in subconstient atunci cand esti cel mai vulnerabil – in timpul somnului. Asa ca in ceea ce priveste cartile, la fel ca si cu orice alt element pe care il aduci in dormitorul tau, exista un potential pentru energie feng shui pozitiva, sau negativa.

Depinde de tine sa decizi – si sa creezi! – calitatea energiei pe care iti doresti sa o ai aproape de tine.

Mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.