Tort cu pastarnac si glazura de caramel

O modalitate de a va asigura consumul de legumele este sa le includeti in
tort. Da, ati citit corect! La fel cum morcovii dau un gust extraordinar
tortului, asa si pastarnacul se transforma intr-un condiment aromat pentru
desert.


Servire:
18 felii


Ingrediente blat:



  • 450g pastarnac fara coaja, taiat feliute
  • 1 ceasca de zahar brun
  • 1/2 ceasca de zahar tos
  • 5 linguri unt, topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 ceasca suc de mere
  • 3 cesti faina
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3/4 ceasca lapte 1% grasime

Ingrediente glazura:



  • 1 ceasca de zahar brun
  • 1/2 ceasca lapte 1% grasime
  • 2 linguri de unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 ceasca nuci pecan tocate, prajite

Mod de preparare blat:


Preincalziti cuptorul la 176°C.


Pune pastarnacul intr-o cratita si acopera cu apa. Se aduce la fierbere, se
reduce caldura, si se fierbe la foc mediu 20 de minute sau pana cand se inmoaie.
Scurge de apa.


Acum, amesteca bine intr-un procesor de alimente: pastarnacul, 1 ceasca zahar
brun, zahar tos, 5 linguri unt si 1 lingurita vanilie. Dupa ce compozitia devine
cremoasa, adauga treptat sucul de mere si mai amesteca pana la omogenizare.


Combina faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si 1/2 lingurita
de sare, amestecand bine cu un tel. Adauga amestecul de faina si 3/4 ceasca de
lapte, alternativ, peste amestecul de pastarnac (incepe si se termina cu
amestecul de faina). Aluatul rezultat se toarna in 2 tavi rotunde pentru tort
(tapetate cu foaie de pergament). Blaturile se coc la 176°C timp de aproximativ
30 minute, apoi se lasa la racit complet pe un gratar de sarma.


Mod de preparare glazura:


Combina intr-o cratita medie 1 ceasca de zahar brun, 1/2 ceasca de lapte, 2
linguri unt si 1/4 de lingurita de sare. Adu ingredientele la fiert la foc
mediu, amestecand constant. Se reduce focul si se fierbe (cca 5 minute) pana ce
compozitia devine grosuta. Se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul pudra si
1/2 lingurita de vanilie, se bate cu un mixer la viteza medie pana se raceste
putin si se omogenizeaza bine toate ingredientele.


Asamblare tort:


Aseaza primul blat de tort pe o farfurie, intinde jumatate din glazura si
aseaza al doilea blat. Intinde bine restul de glazura ramasa si presara cu nuci
pecan prajite. Se lasa la racit la temperatura camerei apoi la frigider.


Informatii nutritionale (pe
portie):


Calorii: 309 (17% din grasimi)
Grasime:
6g (sat 3g, mono 2g, poli 0.6g)
Proteine:
3.2g
Carbohidrati: 61.8g
Fibre:
2.1g
Colesterol: 12 mg
Fier:
1.7mg
Sodiu: 303mg
Calciu: 59mg


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului



Despre refuzul copilului de a
manca veti citi:









Idei de papica pentru
copilasi


Pentru retete delicioase si inspiratie, cititi urmatoarele
topicuri de pe forumul Desprecopii.com:


tort,straturi,crema,delicios,nuci pecan,glazura,caramel,pastarnac,legume
Comantarii (0)
Adauga comentariu