Tort cu dulceata de trandafiri – de Dragobete

Tort pentru Dragobete cu dulceata de trandafiri


Ingrediente blat:

  • 225g unt moale
  • 200g zahar
  • 1 lingura miere
  • 200g faina cu agent de crestere
  • 2 lingurite praf de copt
  • 25g cacao
  • 100ml lapte
     

Pentru umplutura si decor:

  • 125g gem de trandafiri sau altul la alegere
  • 350ml frisca
  • colorant rosu/roz optional
  • 5 linguri ciocolata rasa optional

Mod de preparare:

Unge cu unt o tava rotunda de tort (nu una foarte mare) si incalzeste cuptorul la 190C/170C.

Pune toate ingredientele pentru blat intr-un procesor de alimente si amesteca bine pana la omogenizare, apoi transfera amestecul in tava pregatita si pune-o in cuptorul incins pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata.

Bate frisca spuma si optional adauga cateva picaturi de colorant alimentar.

Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, folosind n sablon in forma de inima taie blatul frumos. Dupa ce blatul are forma dorita, taie-l pe orizontala in 2 sau 3 straturi egale.

Unge blaturile cu gemul de trandafiri, intinde frisca, iar pe deasupra pune ciocolata rasa.

Va dorim pofta buna!

tort,dragobete,dulceata,trandafiri,frisca
Comantarii (0)
Adauga comentariu