Tiramisu Irish Creme

Tiramisu Irish Creme

Ingrediente:

  • 350ml espresso (din 9 lingurite espresso instant)
  • 250ml Baileys
  • 300g piscoturi savoiardi
  • 2 oua
  • 75g zahar pudra
  • 500g mascarpone
  • 2 1/2 lingurite cacao

Mod de preparare:

Se amestecă cafeaua cu 175 ml de Baileys într-un castron de mică adâncime. Scufundati piscoturile în acest lichid; lasati sa se înmoaie pe fiecare parte, suficient pentru a deveni umede, dar nu ude. Aliniati piscoturile (jumatate din ele) intr-un vas de sticlă patrat de 23cm.

Separati ouale, dar păstrează doar unul din albusuri. Bateti 2 galbenusuri si zaharul pana se ingroasa, apoi incorporati Baileys-ul ramas și crema de mascarpone.

Se bate albusul spuma si se incorporeaza in amestecul de mascarpone, usor. Se pune jumatate din aceasta crema peste piscoturile din vas, apoi se pun restul piscoturilor inmuiate si crema ramasa.

Se acopera vasul cu folie de plastic și se lasa la rece peste noapte.

Cand vreti sa il serviti, pudrati cacao printr-o sita mica.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va dorim Pofta Buna!

 

 

tiramisu,dovleac,desert,dulce,mascarpone,reteta
Comantarii (0)
Adauga comentariu