Souffle de portocale

Souffle de portocale

Ingrediente:

  • 4 oua la temperatura camerei
  • un varf de sare
  • 90g unt moale
  • 150g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 60g faina
  • 225ml suc de portocale proaspat stors
  • 225ml lapte la temperatura camerei
  • inghetata de vanilie si zahar pudra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 190°C si ungeti 6 canite speciale pentru souffle (de 250ml fiecare) cu unt.

Se separa ouale, si se bat albusurile spuma cu un varf de sare.

Amesteca untul cu zaharul, coaja de portocala si galbenusurile pe rand, apoi treptat faina, pana la omogenizare. Incorporati sucul de portocale apoi treptat laptele. Amestecul nu va arata foarte cremos – nu va faceti griji.

Se toarna amestecul de galbenus peste albusurile spuma si se incorporeaza cu miscari circulare – nu se amesteca prea mult.

Impartiti amestecul in mod egal intre cele 6 canite deja pregatite, puneti-le intr-o tava si apoi turnati apa fierbinte in tava pana la jumatatea lor. Se lasa in cuptorul incins cca 40 de minute, sau pana cand au crescut frumos si s-au rumenit.

Se servesc pudrate cu zahar si o lingura de inghetata de vanilie.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

souffle,sufleu,portocale,citrice,desert,dulce,reteta
Comantarii (0)
Adauga comentariu