Sfecla cu otet balsamic

Sfecla cu otet balsamic

Ingrediente:

  • 1kg sfecla rosie, marime medie
  • ulei de masline
  • sare
  • 1/2 ceasca otet balsamic
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 205°C. Pune folie de aluminiu intr-o tava de cuptor, pune sfeclele spalate, unse cu ulei de masline si sare. Acopera-le cu o alta folie de aluminiu si lasa-le la copt 1-2 ore, verificand cu o furculita daca sunt coapte.

In timp ce sfeclele se racesc, prepara glazura de otet balsamic. Intr-o cratita mica, adauga otetul balsamic si zaharul. Lasa la foc mare pana cand consistenta sosului este mai groasa, asemenea unui sirop.

Curata sfeclele de coaja si taie-le in sferturi, sau bucati mai mici. Aseaza-le intr-un castron, toarna sosul de otet balsamic, adauga sare, piper dupa gust, coaja de portocala si va dorim pofta buna!

Se poate servi ca salata la o friptura.

salata,sfecla,reteta,branza,germeni,dressing,lamaie,miere,mar
Comantarii (0)
Adauga comentariu