Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Ingrediente:

  • 225g unt (la temperatura camerei) plus extra pentru uns tava
  • 225g zahar pudra
  • 275g faina cu agent de crestere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua mari
  • 4 linguri de lapte
  • coaja rasa de la 2 lamai

Pentru glazura

  • sucul de la 2 lamai
  • 175g zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C (350°F). Unge cu unt o tava de 30cm x 23cm si 4 cm adancime, si apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.

Amesteca bine cu un mixer untul, zaharul, faina, praful de copt, ouale, laptele si coaja de lamaie.

Pune amestecul rezultat in tava pregatita si folosindu-te de o spatula intinde-l intr-un strat egal.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 35-40 minute sau pana cand a crescut si este elastic la atingere.

Dupa ce s-a racit putin scoate prajitura din tava si aseaz-o pe un gratar de sarma.

Glazura: amesteca sucul de lamaie cu zaharul si toarna amestecul peste prajitura, uniform. Se mai lasa sa stea cca 10 minute apoi se taie in patrate si se serveste la o ceasca de ceai.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim Pofta Buna!

 

 

prajitura,lamaie,desert,glazuta,suc,coaja
Comantarii (0)
Adauga comentariu