Panacota cu sos de pepene


 timp de preparare: 50 minute – asteptare la fridiger 3
ore


Ingrediente:



  • 3 foite de gelatina (alba)
  • 200 grame de zahar
  • 1 betisor de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 250 grame de frisca
  • 400 ml de iart gras (de preferinta grecesc sau bulgaresc)
  • o cantitate de pepene rosu – depinde cat de mult vreti sa ornati
  • 2 crengute de menta

Materiale: mixer


Pregatire:


Lasati foitele de gelatina – 5 minute in apa rece. Radeti cu varful unui
cutit batonul de vanilie. Puneti intr-o tigaie, la incalzit, 100 ml de frisca si
100 grame de zahar. Adaugati si batonul de vanilie si lasati sa fiarba incet –
timp de 15 minute. Opriti focul si scoateti batonul de vanilie.
Adaugati
gelatina la acest amestec si amestecati. Lasati apoi sa se raceasta tot
amestecul cu cateva grade. Amestecati iaurtul cu amestecul vanilat pe care
tocmai l-ati pregatit si adaugati apoi si restul de frisca.


Rezultatul (pe cat posibil mai omogen) trebuie apoi impartit in formele in
care se va servi panacota. Apoi, cupele trebuie sa se raceasca si sa se
intareasca la frigider 3 ore.
Pregatiti apoi o cantitate de cubulete de
pepene rosu. O jumatate din cantitate puneti-o la rece iar jumatate din puneti-o
in mixer pana se face suc iar apoi puneti lichidul la incalzit intr-o tigaie
impreuna cu restul de zahar.


Dupa 3 ore, scoateti scoateti panacota din forme, si turnati sucul de penene,
si ornati cu alte bucatele de penepe. Puteti sa adaugati si cateva frunze de
menta, pentru impresie artistica.

Comantarii (0)
Adauga comentariu