Inghetata cu ricotta si busuioc

Ingrediente inghetata cu ricotta si busuioc:

  • 250g branza ricotta
  • 1 kg iaurt
  • 100g frunze proaspete de busuioc, plus extra pentru decor
  • sucul stors de la 1 lamaie
  • 150g miere

Mod de preparare:

Amesteca ricotta cu iaurtul pana la omogenizare. Adauga apoi 2 linguri din compozitie intr-un blender, impreuna cu bucuiocul, si mixeaza bine. Adauga aceasta parte in restul de iaurt si ricotta, apoi incorporeaza sucul de lamaie si mierea.

Toarna amestecul intr-un aparat de inghetata sau la congelator intr-un recipient inchis ermetic (se amesteca cu o furculita la fiecare ora, pentru a nu se forma cristale de gheata).
Se serveste cu frunze de busuioc proaspat si optional putina miere.

Va dorim pofta buna!

 

branzabusuiocdesertiaurtinghetatamiereretetaricotta
Comantarii (0)
Adauga comentariu