Crème Boulud

Servire: 4 portii


Ingrediente:



  • 2 oua intregi

  • 375ml smantana pentru frisca

  • ½ betisor de vanilie, taiat pe jumatate si scos miezul

  • 55g zahar

  • 25g pasta de praline

  • 1 lingura cognac sau brandy

  • 2 lichior de alune

  • cuburi de gheata pentru servire

Preparare:


Amestecati bine galbenusurile de ou cu 250ml smantana, miezul de vanilie
zaharul într-o cratita mica, apoi asezati-o la foc mic si invartiti cu o lingura
de lemn pana se ingroasa ( 4-5 minute) .


Treceti amestecul printr-o sita cu ochiuri fine într-un castron, iar acesta
la randul sau lasati-l intr-un vas umplut cu apa cu gheata, pana la racire.


Combinati budinca racita cu smantana ramasa, pasta de praline, coniacul si
lichiorul de alune intr-un blender si amestecati bine.


Adaugati cuburi de gheata în patru pahare, iar peste acestea crema obtinuta
din blender.


Se serveste imediat. Pofta
Buna!

creme,boulud
Comantarii (0)
Adauga comentariu