Cornuri pufoase cu dulceata

Desert, gustare, mic dejun sau pur si simplu ceva bun: cornuri pufoase de casa, cu dulceata!

Ingrediente:

  • 200ml lapte cald
  • 10g drojdie uscată
  • 40g zahăr
  • 1 ou
  • 400g făină
  • 50g unt la temperatura camerei
  • 1/2 linguriță sare
  • 200g gem

Pentru uns:

  • Lapte
  • Zahăr pudră

Mod de preparare cornuri cu dulceata:

Se amestecă zahărul și drojdia în laptele cald (nu fierbinte!) – se lasă 5 minute să stea.
Se adaugă sarea, oul bătut, untul la temperatura camerei și făina. Se frământă bine aluatul până la omogenizare, apoi se lasâ la crescut, acoperit, timp de 2 ore.
Întinde bine aluatul, taie-l în 9 triunghiuri, pune dulceața și formează cornuri/rulouri. Lasă-le să mai crească timp de 20 de minute în tavă.
Se unge fiecare rulou cu lapte, apoi se coace în cuptorul încins 180°C pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
La final se presară zahăr pudră.

Retete fabuloase, o selectie speciala

33 retete fabuloase cu capsuni!
6 retete de briose pufoase si rapide
16 retete formidabile de prajituri
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe

briosecornuri cu dulceatacornuri de casacornuri pufoasedesertpizzaprajiturireteta de cornuritiramisu
Comantarii (0)
Adauga comentariu