Ce alimente sa eviti daca ai candida

Ce alimente sa eviti daca ai candida

Gestionarea adecvata a sistemului digestiv ar putea fi cu usurinta una dintre cele mai importante practici pentru sanatate. Cu toate acestea, o lume aprovizionata cu alimente mai deloc sanatoase, nu ne face munca usoara. Acestea, la randul lor, au incurajat dezvoltarea excesiva a tulburarilor digestive, cum ar fi dezvoltarea excesiva a Candidei, care poate fi gestionata eficient numai prin eliminarea urmatoarelor 12 produse:

Antibioticele si anticonceptionalele

Antibioticele pot fi cauza cea mai mare si unica a candidozei, fiindca distrug bacteriile intestinale "bune", precum si bacteriile "rele" cauzatoare de infectii. Acestea modifica echilibrul florei intestinale si suprima sistemul imunitar.

Zaharul

Candida se bazeaza pe zahar, ceea ce il face unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie eliminate din alimentatie. In aceasta categorie includem si zaharurile naturale gasite in fructe dulci (cum ar fi banane, portocale, ananas, piersici, mango), si zaharuri prezente in mod natural in miere, melasa, sirop de artar, sirop de orez.

Alcoolul

Alcoolul este bogat in zaharuri, un tip de zahar care poate hrani cresterea exagerata a Candidei. Alcoolul precum berea si vinul sunt, de asemenea, incarcate in cereale pe baza de gluten si drojdie de bere, care accentueaza si mai mult simptomele candidei.

Glutenul

Glutenul este incredibil de greu de digerat si, ca urmare, poate crea tulburari digestive si reactii toxice care alimenteaza un echilibru necorespunzator de bacterii intestinale, care favorizeaza cresterea exagerata a candidei.

Produsele lactate

Laptele contine lactoza, un tip de zahar care promoveaza cresterea exagerata a candidei. Aproape toate lactatele ar trebui evitate, cu exceptia ghee si untului. Cantitati mici de kefir si iaurturi sunt uneori permise.

Carnea de porc si carnea procesata

Carnea de porc contine retrovirusuri care supravietuiesc procesului de gatire si poate fi daunatoare pentru cei cu un sistem digestiv slabit. Carnea procesata contine adesea nitrati, sulfati si zaharuri, care contribuie la cresterea candidei.

Bauturile cofeinizate

Cofeina poate cauza cresterea zaharului din sange, slabeste glandele suprarenale si afecteaza sistemul imunitar, care promoveaza cresterea candidei. Cafeaua poate contine, de asemenea, mucegai, care este problematic cu o infectie fungica precum Candida.

Cele mai multe fructe de mare

Toate crustaceele si cei mai multi pesti contin niveluri ridicate de metale grele si toxine, care resping bacteriile bune si faciliteaza o crestere exagerata a Candidei. Evitati somonul de crescatorie.

Anumite alune

Caju, alunele si fisticul contin o cantitate mare de mucegai, care poate inrautati Candida.

Fasolea boabe si alte leguminoase

Fasolea este foarte greu de digerat si bogata in carbohidrati. Acest lucru o pune pe lista primelor alimente ce trebuie eliminate din dieta. Soia poate fi consumata doar daca este organica si fermentata.

Ciupercile

Daca suferi de candida, unele ciuperci pot provoca o reactie inflamatorie. Cu toate acestea, unele ciuperci medicinale, cum ar fi Reishi si Maitake au de fapt un efect antifungic si stimularea sistemul imunitar.

Otetul

Otetul se face in primul rand din porumb, si se face intr-o cultura de drojdie. Acesta epuizeaza stomacul de acizi si poate provoca inflamatii in intestin. Singura exceptie este otetul de cidru de mere nefiltrat, care poate ajuta la combaterea cresterii exagerate a Candidei, datorita continutului de probiotice si enzime.

Grasimile si uleiurile

Arahidele, porumbul si uleiul de canola sunt contaminate cu mucegai, iar soia este modificata genetic. Evitati-le!

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

candida,candidoza,yeast,sanatate,ginecologie,femeie
Comantarii (0)
Adauga comentariu