Beneficiile afinelor

Alimentele
care au o serie incredibila de beneficii pentru sanatate ce fac mai mult decat
valoarea lor de nutrienti sunt considerate super-alimente. Aceste alimente sunt
de obicei incarcate cu o combinatie de acizi grasi critici, fitonutrienti
anti-oxidanti si aminoacizi esentiali. Afinele contin o cantitate extraordinara
de fitonutrienti unici si rezultate impresionante
anti-oxidante.


Afinele
sunt o planta originara din America de Nord.
Ele cresc in arbusti, care
pot fi oriunde de la 8-10 cm inaltime pana la 5-6 metri
inaltime.


Acest super-fruct
de vara este incarcat cu fitonutrienti antioxidanti numiti antocianidine. Aceste
substante nutritive neutralizeaza radicalii liberi de matricea de colagen a
celulelor si tesuturilor. In plus, antociani s-au dovedit a imbunatati
integritatea capilarelor si  a spori efectele vitaminei
C.


Afinele stimuleaza functionarea
creierului

Puterea anti-oxidanta a afinelor s-a dovedit a fi
deosebit de utila in stabilizarea functiei creierului si protejarea tesutului
neuronal de stresul oxidativ. Studiile au aratat imbunatatiri in memorie si
reducerea simptomelor de depresie.



Cu cat
sunt mai coapte afinele, cu atat este mai mare si puterea
anti-oxidanta.
Pentru a evalua gradul de coacere priviti cu atentie
culoarea fructului, care trebuie sa fie un albastru intunecat. Sezonul afinelor
este spre mijlocul-sfarsitul verii, lunile iunie – august. Cele mai multe fructe
de padure congelate sunt culese la maturitate maxima si
inghetate.


Afinele contin
fitonutrienti, inclusiv pterostilbene, resveratrol, flavonols si taninuri. Toate
acestea s-au dovedit a inhiba
dezvoltarea cresterii celulelor canceroase.


Termenul de
“afine salbatice” este considerat un termen de marketing, iar producatorii de
afine  l-au folosit cu succes pentru a vinde mult mai usor fructele.
Afinele salbatice pot sau nu pot fi organice – intotdeauna verificati
etichetarea si certificarile. Daca le culegeti personal din padure, atunci
puteti fi sigur ca sunt cu adevarat salbatice.


Afinele
congelate sunt fantastice in piureuri si shake-uri de fructe.
Semintele
lor sunt semnificativ mai mici decat ale altor fructe de padure, cum ar fi
capsunile, zmeura si murele. Astfel sunt mai provocatoare, mai usot de digerat
si mai gustoase decat alte fructe folosite intr-un
shake.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Despre sanatatea familiei mai
cititi


  • 10 probleme jenante
    ale pielii si remediile lor

  • Cauzele genetice
    ale depresiei

  • Boala Lyme
    (Borelioza)


  • Infectiile
    transmise de animalele de companie (de casa)

  • Importanta
    protejarii copiilor de fumatul pasiv

  • Concediul de vara
    al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

  • Muscaturile de
    paianjen si scorpion

  • Telefonul mobil in
    atentie

  • Gripa porcina:
    sfaturi pentru parinti

  • Canicula: sfaturi
    de urmat pe timp de canicula

  • Totul despre
    alergii


  • Alergenii din jurul
    nostru

  • Infectia cu e.coli


  • Arsurile solare,
    tratamente la indemana

  • Ai grija cu cine
    iti lasi copiii acasa!

  • Anemia pernicioasa


  • Botulismul si
    masurile de prevenire

  • Terapia Bowen


  • 10 sfaturi pentru a
    evita raceala si gripa

  • Locuri unde se
    ascund microbii in casa

  • Intoxicatia cu
    ciuperci: semne si tratament

  • Durerile abdominale
    – ghid de semne si simptome

  • 12 riscuri ale
    abuzului de alcool

  • Pestele si
    continutul sau de mercur

  • Cauzele exterioare
    ale depresiei

    Familia Verde
    (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)


  • afine,fructe de padure,fructe,alimente,cancer,creier,celule,sanatate
    Comantarii (0)
    Adauga comentariu