6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

Cancerul este un cuvant care starneste frica in inimile noastre, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv bun pentru aceasta frica. Desi diferite tipuri de cancer au diferite rate de supravietuire, lupta cu cancerul in sine este rea, urata si oribila. Prin utilizarea urmatoarelor sase condimente indiene in dieta noastra, este posibil sa reducem semnificativ riscul de a dezvolta cancer.

1. Chimion

Popular ca ajutor pentru digestie, multi oameni nu-si dau seama ca acest condiment este un antioxidant puternic. Semintele, care sunt adesea mestecate de indienii savvy care doresc sa-si asigure o digestie buna dupa fiecare masa, contin thymoquinone. Acest compus ajuta la reducerea raspandirii celulelor care pot cauza cancer de colon.

2. Oregano

Consumat intr-o varietate de mancaruri italiene, in special paste si pizza, oregano are, de asemenea, proprietati anticancerigene. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, o lingurita de oregano are potentialul de a opri cresterea celulelor canceroase maligne, cum ar fi cele care cauzeaza cancerul de prostate.

3. Ghimbir

Ghimbirul a fost mult timp apreciat pentru calitatile sale de a vindeca. In afara de a ajuta la reducerea colesterolului, ghimbirul este cunoscut pentru cresterea metabolismul. Acum, oamenii care se bucura de adaugarea ghimbirului in dieta lor, pot face acest lucru stiind ca acesta ucide acele celule care produc cancer. Este usor de adaugat in diverse feluri de mancare, cum ar fi salate, peste, carne, legume dar si ceai.

4. Sofran

Crocetin, un carotenoid acid dicarboxilic pe care sofranul il contine, contribuie la retragerea cancerului. In plus, acest compus a fost dovedit a fi capabil de a reduce dimensiunea tumorilor canceroase cu 50%. Desi este scump, beneficiarii sai se pot bucura de ingerarea a doar cateva firisoare.

5. Scortisoara

Apreciata ca aroma intr-o varietate de feluri de mancare, inclusiv produse de panificatie, deserturi si garnituri, doar jumatate de lingurita de scortisoara, zilnic, va poate aduce beneficii precum reducerea riscului de cancer. Aceasta este cunoscut ca inhiba formarea de vase noi in organism, precum si de reducerea cresterii tumorilor.

6. Fenicul

Anetol este un compus gasit in fenicul, care permite condimentului sa reziste calitatilot invazive si adezive ale celulelor canceroase. Feniculul face acest lucru prin suprimarea acelor activitati care sunt reglementate de enzime si care incurajeaza celulele canceroase sa se inmulteasca. Acest condiment contine, de asemenea, o serie de alti antioxidanti si fitonutrienti.

Pur si simplu bucurandu-ne de preparate gustoase si bine condimentata in fiecare zi, ne putem reduce sansele de a lupta vreodata cu diferite tiputi de cancer.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

mirodenii,condimente,cancer,scortisoara,sofran,ghimbir,oregani,fenicul,chimion,celule canceroase,alimentatie,sanatate
Comantarii (0)
Adauga comentariu