23 de fapte despre alimente

Nu
sunteti curiosi cine a dat numele fructului “kiwi” si ce este de fapt uleiul de
canola? Aflati toate acestea si multe alte fapte despre diverse alimente citind
in continuare 23 de fapte despre
alimente:


#1 Cea mai scumpa cafea din lume este preparata din boabe
partial digerate si defecate de o pisica
indoneziana.



#2 Bananele comune sunt toate genetic identice, deoarece
provin din copaci care au fost clonati timp de zeci de
ani.


#3 SUA acorda dreptul companiei Coca-Cola o scutire unica
pentru importul de frunze de coca
, in timp ce este interzis importul
pentru oricine altcineva.


#4 Un ingredient comun din paine numit L-cisteina, este
derivat din parul uman.
L-cisteina este sintetizata direct in
laboratoare, cea mai mare parte din ea fiind extrasa dintr-o sursa ieftina si
abundenta de proteine naturale: parul uman. Parul este dizolvat in acid si
L-cisteina este izolata printr-un proces chimic. Alte surse de L-cisteina includ
penele de rata, penele de gaina, coarnele de vaca si subproduse
petroliere.


#5 Chicken McNuggets contin un produs chimic
industrial.
Potrivit Corporation McDonalds, celebrele Chicken McNuggets
sunt realizate cu ingrediente precum fosfati de sodiu, “ulei de soia si ulei de
seminte de bumbac, partial hidrogenat, cu mono- si digliceride”, pirofosfat acid
de sodiu, bicarbonat de amoniu, fosfat monocalcic, “ulei de soia hidrogenat, cu
TBHQ si acid citric adaugat pentru a pastra prospetimea” si
“Dimetilpolisiloxanul adaugat ca agent antispumant”. Cel putin doua din aceste
ingrediente sunt produse chimice industriale sintetizate artificial. TBHQ, un
derivat de petrol, este folosit ca un
stabilizator in parfumuri, rasini,
lacuri si produse chimice din domeniul petrolier. Dimetilpolisiloxanul, un tip
de silicon, este utilizat in calfatuire si masticuri, ca substanta de umplere
pentru implanturile mamare, si ca ingredient-cheie in Silly
Putty.



#6 Nu au existat rosii in produsele alimentare din
Italia,
alune in Tailanda, sau ardei chili in India in anul 1450.
Tomatele, alunele si ardeii chili sunt toate native din America. Rosiile au fost
initial domesticite in Peru si raspandite de acolo in Mexic. Alunele au fost, de
asemenea, cultivate in Amazon, in timp ce ardeii chili par sa fi fost
domesticiti separat, in America de Sud si America
Centrala.



#7 Fructoza din siropul de porumb, gasita in multe
alimente, se face folosind un catalizator chimic toxic
. Aceasta
substanta chimica, glutaraldehidei, este atat de periculoasa incat chiar si o
cantitate foarte mica poate arde gauri in stomacul uman. Ca si alte
dezinfectante chimice, poate irita grav plamanii, ochii si gatul, poate provoca
dureri de cap sau ameteli in caz de inhalare.


#8 Migdalele si semintele din interiorul unei
piersici
, nectarine, prune si caise contin un sambure care detine un
puternic medicament anti-cancer numit laetrile, amigdalina sau vitamina
B-17.


#9 Glazura – startul care acopera bomboanele si
pastilele,
se face din excretiile unui gandac asiatic. Numit, de
asemenea, glazura farmaceutica, glazura de rasinoase si glazura naturala,
aceasta este un ingredient comun in bomboane si pastile. Numita si selac –
rasina naturala (de origine animala) sau produsa sintetic, folosita la
prepararea unor lacuri, un cerii rosii etc., este de fapt un produs chimic
secretat de o femela gandac (Laccifer lacca), in scopul de a forma tunele de
adapost in copaci.


#10 Strugurii rosii sunt renumiti pentru
resveratrol,
insa acestia il produc doar ca un raspuns la o infectie
fungica in timpul cresterii lor. Deci, strugurii ecologici au mai mult
resveratrol, deoarece nu sunt stropiti cu antifungice. Resveratrol, un
antioxidant gasit in pielita de strugure si in unele alimente, ajuta diminuand
riscul unei boli de inima si efectele de imbatranire.



#11 Principalul ingredient in budinca de tapioca este un
tubercul tropical
, care ofera cele mai multe glucide, cu exceptia
orezului si graului. Dupa orez si grau, cea mai importanta sursa de carbohidrati
este cassava, manioc si Yuca (in spaniola), si este principalul ingredient in
budinca de tapioca.


#12 Unul din cele mai scumpe produse alimentare din lume
este realizat din saliva de pasare.
Timp de peste 400 de ani, supa de cuib
de pasare a fost una dintre cele mai scumpe alimente din lume, chiar si astazi
un singur castron va costa pana la $100. Supa nu se poate face pur si simplu
din orice cuib de pasare, doar cel de randunica fiind comestibil. Speciile
de randunica de la care se recolteaza cuiburile sunt Aerodramus fuciphagus
si Aerodramus maximus. Cuiburile sunt compusedin filamente de saliva intretesute,
care in contact cu aerul se cimenteaza, formand cuiburi in forma de castronele,
asezate in scobiturile peretilor pesterilor. In chineza, cuiburile se
numesc yan wo si sunt bogate in calciu, fier, magneziu si potasiu.



#13 Floricelele de porumb pentru microunde emit un gaz
toxic, pulmonar, daunator atunci cand sunt gatite.
Aroma de unt provine
de fapt de la un produs chimic gasit in unt. Acest produs chimic, numit
diacetil,
este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor
din fabricile de popcorn pentru microunde.


#14 Uleiul de rozmarin poate fi folosit ca si conservant
natural pentru carne.
Acesta functioneaza mai bine decat un aditiv
chimic.


#15 Ciresele calmeaza inflamatia, guta si chiar ajuta la
prevenirea artritei.


#16 Uleiul de canola obisnuia sa se numeasca ulei de
rapita;
numele a fost schimbat din motive de
marketing.


#17 Plantat in gradina, patrunjelul atrage insecte, care
vor consuma cu succes daunatorii altor plante.


#18 Varza murata este atat de plina de vitamine si de
probiotice
, incat marinarii obisnuiau s-o consume pe curse lungi pentru
a-si mentine o stare buna de sanatate!


#19 Cu exceptia celor ecologice, aproape toate
produsele din soia, porumb sau subproduse de pe piata americana sunt genetic
modificate si va pot pune sanatatea in pericol.


#20 Continutul de antioxidanti din oregano este mai mare
decat cel din afine.



#21 Chimicalele din usturoi sunt atat de puternice incat
pot cauza  arsuri grave
doar prin plasarea unui catel de usturoi
pe piele. Desi nu are nici pe departe acelasi efect daca este ingerat crud sau
fiert, produsele chimice din usturoi pot produce reactii alergice severe
(dermatita de contact) daca este aplicat direct pe piele. Daca este lasat pe
piele suficient de mult, usturoiul poate produce arsuri chiar de gradul trei,
unele destul de severe pentru a fi necesara o de grefa de
piele.


#22 Neozeelandezilor nu le-a placut numele de coacaze
chinezesti
(“Yang Tao”), astfel incat au redenumit fructul: “kiwi” –
dupa o pasare care ii seamana.


#23 Multe alimente prelucrate, sunt fabricate cu un derivat
din gudron de carbune
, care a fost legat de hiperactivitatea la copii;
acesta se poate gasi in produse colorate artificial cu portocaliu sau galben,
inclusiv sucuri, branzeturi, produse aromate, chips-uri, bauturi,
etc.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Despre sanatatea familiei mai
cititi


  • 10 probleme jenante
    ale pielii si remediile lor

  • Cauzele genetice
    ale depresiei

  • Boala Lyme
    (Borelioza)


  • Infectiile
    transmise de animalele de companie (de casa)

  • Importanta
    protejarii copiilor de fumatul pasiv

  • Concediul de vara
    al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

  • Muscaturile de
    paianjen si scorpion

  • Telefonul mobil in
    atentie

  • Gripa porcina:
    sfaturi pentru parinti

  • Canicula: sfaturi
    de urmat pe timp de canicula

  • Totul despre
    alergii


  • Alergenii din jurul
    nostru

  • Infectia cu e.coli


  • Arsurile solare,
    tratamente la indemana

  • Ai grija cu cine
    iti lasi copiii acasa!

  • Anemia pernicioasa


  • Botulismul si
    masurile de prevenire

  • Terapia Bowen


  • 10 sfaturi pentru a
    evita raceala si gripa

  • Locuri unde se
    ascund microbii in casa

  • Intoxicatia cu
    ciuperci: semne si tratament

  • Durerile abdominale
    – ghid de semne si simptome

  • 12 riscuri ale
    abuzului de alcool

  • Pestele si
    continutul sau de mercur

  • Cauzele exterioare
    ale depresiei

    Familia Verde
    (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)


  • alimente,antioxidanti,sanatate,E-uri,produse alimentare,cafea,fructe,nuggets
    Comantarii (0)
    Adauga comentariu