Tort mexican de ciocolata

Timp de
preparare:
55 minute


 Ingrediente tort


Pentru blaturi:



  • 50g pudra de cacao-cea mai buna calitate, cernuta
  • 100g zahar muscovado
  • 250 ml apa fierbinte
  • 125g unt nesarat moale, plus extra
  • 150g zahar pudra
  • 225g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite de scortisoara
  • fulgi de ciocolata alba / amaruie (optional pt. decor)

Pentru glazura/umplutura:



  • 225g unt
  • 50g pudra de cacao
  • 190g frisca
  • 125g zahar pudra

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru
tort apoi se aseaza hartie de pergament.


Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se
incorporeaza.


Separat frecati bine untul, zaharul pudra si scortisoara impreuna, pana se
transforma intr-o compozitie pufoasa.


In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.


Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra – apoi
adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea
ou. Amestecati bine.


Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul
ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand totul
bine.


Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru
aproximativ 30 de minute, sau pana considerati ca este gata. Se lasa apoi la
racit.


Dupa ce s-au racit blaturile se poate prepara glazura / umplutura.


Cu ajutorul unui mixer se amesteca untul pana devine cremos, apoi la viteza
mica se adauga cacaoa, urmata de frisca si zaharul pudra. Se mai mixeaza
aproximativ 3 minute la viteza mare.


Se aseaza un blat de tort pe o farfurie rotunda. Se intinde cu grija ¾ din
compozitia de glarura, asezati al doilea blat si imbracati tortul cu amestecul
de glazura ramas – inclusiv pe laterale.


Dupa preferinta il puteti decora cu fulgii de ciocolata.


Va dorim Pofta
Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.