Tort Dracula

Servire: 10-12
portii
 
Ingrediente
tort


Pentru blaturi:



  • 50g pudra de cacao-cea mai buna calitate, cernuta
  • 100g zahar muscovado
  • 250 ml apa fierbinte
  • 125g unt nesarat moale, plus extra
  • 150g zahar pudra
  • 225g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 oua mari

Pentru glazura:



  • 125ml apa
  • 30g zahar muscovado
  • 175 g unt nesarat, taiat in cubulete
  • 300g ciocolata cu 70% cacao de cea mai buna calitate, fin tocata

Mod de preparare


Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru
tort apoi se aseaza hartie de pergament.


Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se
incorporeaza.


Separat frecati bine untul si zaharul pudra impreuna, pana se transforma
intr-o compozitie pufoasa.


In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.


Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra – apoi
adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea
ou. Amestecati bine.


Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul
ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand amestecul
bine.


Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru
aproximativ 30 de minute, sau pâna considerati ca este gata. Se lasa apoi la
racit 5-10 minute.


De indata ce ati asezat tavile in cuptor, incepeti pregatirea  glazurii:
topiti intr-un castronn la aburi apa, zaharul muscovado si untul. Când amestecul
incepe sa faca bule, se ia castronul de pe aburi si se adauga ciocolata tocata,
se agita amestecul, dupa care se lasa timp de un minut inainte de a se amesteca
cu telul.


Amestecul de ciocoalata se lasa sa se raceasca aproximativ 1 ora, dupa care
se bate cu telul din nou – timp in care blaturile vor fi racite si gata pentru
glazura. Imbracati ambele blaturi in glazura, inclusiv laturile.


Cateva sfaturi:



  • blaturile pot fi coapte cu o zi inainte si asamblate inainte de servire
  • dupa preferinta se poate orna cu fructe  (cirese, mure, zmeura,
    capsuni)

Va dorim Pofta
Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.