Tort de Ziua Indragostitilor

0 723

Ingrediente:


Pentru blat:



  • 140g unt
  • 190g pudra de zahar brun
  • 2 oua, batute
  • 125g faina cu agent de crestere
  • 2 linguri de lapte
  • 100g de migdale
  • 1/4 lingurita extract de migdale
  • 100g zmeura
  • 2 linguri suc de lamaie

Pentru topping:



  • 140g mascarpone
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 2 lingurite suc de lamaie si coaja rasa
  • zahar pudra dupa gust

Pentru decor:



  • o mana de fulgi migdale, prajite
  • 250g zmeura
  • zahar pudra

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava in forma de inima,
iar la baza se aseaza hartie de pergament.


Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine
untul si 140g de zahar pudra. Treptat incorporeaza ouale, faina in ploaie si 1
lingura de lapte. Adauga migdalele macinate, a doua lingura de lapte si
extractul de migdale. Nu amesteca prea mult. Toarna jumatate din umplutura in
tava pregatita, aseaza uniform 50g zmeura, adauga restul amestecului de blat,
zmeura ramasa (apasandu-le usor daca nu se scufunda) si lasa totul la cuptor
timp de cca 35 min.


Intre timp, amesteca bine zaharul pudra ramas (50g) intr-o cratita mica cu 2
linguri de suc de lamaie si 50 ml de apa. Se incalzeste la foc mediu, amestecand
ocazional, pana cand zaharul se dizolva. Se fierbe timp de 2 minute.


Dupa ce tortul este gata, scoate-l din cuptor si cat timp ce este inca
fierbinte, gaureste-l din plin cu un betisor ascutit, apoi toarna siropul de
lamaie deasupra. Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un gratar de sarma sa se
raceasca complet.


Pentru topping: amesteca pana la omogenizare branza
mascarpone si iaurtul, apoi adauga sucul si coaja de lamaie (si zahar pudra dupa
preferinta).


Aseaza tortul pe o farfurie si intinde unifor topping-ul, imbracand astfel
tortul complet in alb.


Pentru decor: lipeste fulgii de migdale pe marginile
tortului iar in centru aseaza zmeura si presara putin zahar pudra.


Daca nu gasiti zmeura proaspata, puteti folosi cirese din compot insa trebuie
foarte bine scurse si uscate inainte de folosire.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.