Tort cu nuca de cocos

Timp de preparare: 45 minute
Timp de
gatire:  1 ora
Servire: 16-20 portii


Ingrediente:



  • 300g unt
  • 400g zahar
  • 4 oua
  • 375g faina
  • 235ml lapte de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie

Umplutura:



  • 150g zahar
  • 240ml smantana
  • 4 linguri lapte
  • 40g nuca de cocos fulgi

Glazuta in 7 minute:



  • 110g zahar
  • ¼ lingurita crema de tartar sau 1 lingura sirop de porumb
  • un varf lingurita de sare
  • 1/3 ceasca de apa
  • 2 albusuri
  • 1 ½ lingurita extract de vanilie
  • 150g – 200g nuca de cocos fulgi

Preparare blat:


Incalzeste cuptorul la 175 grade C si unge cu putin unt 3 tavi rotunde pentru
tort.


Cu ajutorul unui mixer bate untul pana devine pufos, adauga zaharul si mai
mixeaza 6-8 minute. Acum pune pe rand ouale, faina, laptele de cocos si vanilia.


Imparte compozitia rezultata in cele 3 tavi deja pregatite si bate-le putin
cu fundul de masa pentru ca bulele de aer sa iasa la suprafara. Aseaza tavile la
cuptorul incins si lasa-le 25-30 de minute sau pana crezi ca sunt gata, dupa
care pot fi lasate la racit.


Preparare umplutura:


Amesteca bine zaharul, smantana, laptele si nuca de cocos.


Aseaza pe un piedestal primul blat de tort si folosind coada unei linguri de
lemn impunge-l la o distanta de aproximativ 2-3 cm. Intinde usor o treime din
umplutura, aseaza al doilea blat, repeta procedeul, al treilea blat si din nou
umplutura.


Preparare glazura:


Amesteca cu un mixer timp de 1 minut zaharul, crema de tartar sau siropul de
porumb, sarea, apa, albusuruile de oua, apoi aseaza castronul pe bain-marie (la
abur) si amesteca din nou timp de 7 minute. La final adauga vanilia, “imbraca”
tortul cu glazura rezultata si imprastie toti fulgii de nuca de cocos peste el
(nu uita sa stergi pe margini piedestalul  pentru a arata cat mai
profesional).


Va dorim pofta buna!


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.