Tort Colibri

0 1,698

Cred ca deja v-am obisnuit cu multe retete de torturi, fie ele simple sau mai complicate – insa toate delicioase si impresionante. Urmatoarea reteta nu este grea deloc, iar invitatii cu siguranta va vor intreba cum l-ati facut de este atat de bun!? Si chiar daca nu aveti invitati, nu credeti ca merita sa va rasfatati intr-un weekend alaturi de familie savurand o felie de tort?

Servire: 8 portii

Ingrediente tort colibri:

Pentru blaturi:

  • putin unt (pentru uns tava)
  • 200ml ulei de arahide
  • 250g zahar brun pudra
  • 3 oua separate
  • 3 linguri de lapte
  • 100g ananas proaspat
  • 2 banane coapte decojite
  • 300g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 75g nuci taiate felii

Pentru glazura/umplutura:

  • 180g unt nesarat
  • 150g zahar pudra
  • 450g crema de branza (grasa)
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Pentru decor:

  • nuci intregi
  • zahar pudra

Mod de preparare tort colibri:

Se incalzeste cuptorul la 170C si se ung cu unt 2 tavi rotunde pentru tort, peste care se aseaza hartie de pergament.

Amestecati bine intr-un castron uleiul si zaharul brun, apoi incorporati pe rand galbenusurile si laptele. Cu ajutorul unui procesor de alimente amestecati feliile de ananas si bananele iar apoi turnati piureul rezultat in compozitia de galbenusuri si amestecati din nou.

Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt, scortisoara si nucile, iar acestea la randul lor in amestecul precedent de oua. Separat bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat in compozitia de faina cu galbenusuri.

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi in mod egal si se dau la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasa la racit.

Pentru a face glazura, trebuie sa amestecati foarte bine untul si zaharul pudra, apoi incorporati treptat crema de branza pana la omogenizare, iar la final extractul de vanilie.

Asezati primul blat de tort pe un platou, intindeti cu un cutit un sfert din glazura, apoi asezati al doilea blat si imbracati tortul cu glazura ramasa (inclusiv lateralele). Pentru un efect aparte, puteti intinde glazura la final cu un cutit zimtat. Acum asezati nucile si presarati putin zahar pudra. Inainte de servire se tine cel putin 1 ora la frigider.

Va dorim Pofta Buna!

Citeste si:

Retete sanatoase pentru copii – pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.

Carte inteligenta de Bucate – cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.