Tort cappuccino

Servire: 12
portii


Timp de preparare:
15min
Timp de gatire: 30min


Ingrediente:



  • 250g unt moale
  • 250g zahar brun plus 2-3 lingurite
  • 300g faina cu agent de crestere
  • 4 oua, batute
  • 50g nuci, putin prajite si taiate marunt
  • 200ml cafea tare (proaspata sau instant), racita

Pentru glazura:



  • 500g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • cacao pentru decor

Preparare:


Incalzeste cuptorul la 180C. Unge doua tavi rotunde pentru tort cu putin unt
si aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament. Amesteca bine zaharul si
untul pana devine o crema, adauga faina, ouale si mixeaza pana la omogenizare.
Spre final se toarna nucile si jumatate din cafea. Compozitia rezultata se
imparte in cele 2 tavi si se lasa in cuptorul deja incins 25-30 minute. Dupa ce
s-au copt, lasa-le 5 minute in tavi dupa care le poti scoate sa se raceasca.


Intre timp indulceste cafeaua ramasa cu cele 2-3 linguri de extra de zahar
brun si stropeste 4 linguri peste blaturi.


In timp ce blaturile se racesc, este timpul sa prepari glazura/umplutura.
Amesteca bine mascarpone, cafeaua ramasa si zaharul pana la omogenizare.
Foloseste jumatate din cantitate pentru a unge primul blat si cealalta jumatate
pentru cel de-al doilea. Pentru decor, presara putina pudra de cacao peste tort.


Informatii nutritionale pe
portie:


Calorii……………. 559

Grasime…………..39g
Proteine…………. 5g

Carbohidrati……. 48g
Fibre……………… 1g
Grasimi
saturate.. 23mg
Zahar…………….. 29mg
Sare……………….
0.72mg


Va dorim Pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.