Tort Cafe Latte

Servire: 12 –
16 portii
Timp de pregatire: 30 minute


Ingrediente:



  • pudra de cacao
  • 1 ou, usor batut
  • 1 cana de lapte batut sau iaurt
  • 2/3 ceasca ulei
  • 2 cesti faina
  • 1 3/4 ceasca de zahar
  • 1/2 ceasca pudra de cacao
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceasca de cafea proaspat preparata,
    fierbinte
  • glazura de ciocolata (o puteti cumpara sau prepara din
    ciocolata topita la abur cu putin unt)
  • 1 1/2 ceasca jumatate nuci pecan, prajite
  • 3/4 ceasca topping de caramel (il gasiti in orice
    supermarket)

Mod de preparare:


Unge cu putina grasime 3 tavi pentru tort, apoi aseaza pe
fundul fiecareia hartie de pergament si pudra de cacao.


Intr-un castron mic, amesteca bine oul, laptele batut si
uleiul. Separat amesteca faina, zaharul, 1/2 ceasca pudra de cacao, praful de
copt si sarea. Se adauga treptat amestecul de lapte batut peste cel de faina –
amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Treptat adauga cafeaua fierbinte, apoi
imparte compozitia in cele 3 tavi, in mod egal.


Blaturile se lasa in cuptorul incins la 176 grade C timp
de 25 – 30 de minute sau pâna când o scobitoare de lemn introdusa in centrul
blatului iese curata. Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma –
dupa 15 min se scot din forme si se lasa la racit complet.


Aseaza primul blat pe un platou, intinde cu o spatula o
treime din glazura de ciocolata impingand-o usor peste margini, imprastie o
treime din nucile pecan si 1/4 ceasca topping de caramel; aseaza al doilea blat
si repeta procedura, dupa care pune si ultimul blat, intinde glazura si
topping-ul ramas (la fel impingand usor spre margini cu o spatula pentru a crea
efectul de cascada) si aseaza frumos nucile pecan.


Dupa ce ai asamblat tortul, lasa-l la rece 1-2 ore.


Sfat: daca nu dispui de 3 tavi vei coace cate un blat pe
rand, timp in care compozitia ramasa o vei pune la rece


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.