Tort Baklava

Servire: 12
portii


Ingrediente tort:



  • 3/4 ceasca zahar tos
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 3 albusuri 
  • 2 oua mari
  • 1/2 ceasca biscuiti nesarati (sfaramati bine) (sau faina matzo)
  • 1/2 ceasca nuci tocate fin
  • 1/4 ceasca alune maruntite
  • 3 linguri de suc de portocale proaspat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita scortisoara

Ingrediente sirop:



  • 2/3 ceasca zahar tos
  • 1/4 ceasca de miere
  • 1/3 ceasca suc de portocale proaspat
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • 1/4 lingurita scortisoara

Mod de preparare:


Preincalzeste cuptorul la 350 °.


Unge o forma de tort (tava rotunda) cu putin unt.
Amesteca bine intr-un castron 3/4 ceasca de zahar tos si urmatoarele 4
ingrediente. Se amesteca apoi biscuitii sfaramati si urmatoarele 5 ingrediente.
Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita, si se coace la 175°C timp de 35
de minute, dupa care se lasa la racit complet.


Pentru a pregati siropul, trebuie sa combini 2/3 ceasca
de zahar granulat si restul ingredientelor intr-o cratita mare, dupa care se
aduce totul la fierbere. Redu focul si amesteca ocazional in decursul a 25
minute sau pana cand se igroase putin. Se lasa la racit complet.


Cu ajutorul unei furculite inteapa suprafata tortului,
apoi toarna siropul peste si baga-l la frigier (de preferinta lasat pe noapte –
daca aveti rabdare). Se serveste rece.


Informatii nutritionale pe
portie:


Calorii……………. 233
Grasime…………..7.8g

Proteine…………. 3.6g
Carbohidrati……. 39.3g

Fiber……………… 0.8g
Colesterol………. 35mg
De
fier…………… 0.7mg
De sodiu………… 76mg

Calciu……………. 20mg


Va dorim Pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.