Bine ati venit!

Top 10 pensule de machiaj pe care trebuie sa le ai

0 158

Top 10 pensule de machiaj pe care trebuie sa le ai

Voi scrie astazi despre cele 10 pensule de baza pe care trebuie sa le contina trusa fiecareia dintre noi pentru un machiaj reusit. Ar fi ideal ca acestea sa fie din par natural si trebuie atent dezinfectate dupa fiecare folosire, fie cu o solutie alcoolizata pentru pensoane, fie spalate cu apa si sapun ( de preferat sapun lichid in cantitate mica, urmat de clatire) si lasate sa se usuce natural pe un servetel uscat.

1. Pensula plata rigida – o utilizez cel mai des pentru aplicarea fardului pe intreaga pleoapa. Se mai poate utiliza pentru a aplica fardul in pliul pleoapei. Este pensula basic din trusa de pensoane si poate fi din par de ponei, jder sau capra.

 

2. Pensula plata  de blending – este asemanatoare primei pensule, dar este din par mai moale. O utilizez si pentru aplicat nuantele de fard pe o pleoapa mai mica, si pentru blending in cuta pleoapei sau pentru iluminator pe arcada.     

 

3. Pensula tip creion pentru extremitatea pleoapelor – permite aplicarea cu precizie a nuantelor la baza  genelor superioare si inferioare Este un accesoriu indispensabil in a conferi profunzime privirii, da impresia de ochi mari.

 

4. Pensula rotunda de blending – este o pensula foarte importanta in trusa pentru ca ne ajuta sa estompam culorile si sa le amestecam. Trebuie sa fie din fire de par de foarte buna calitate si foarte moi.

/Images/p4.jpg

5. Pensula pentru eyeliner – este o pensula extrem de subtire si ne ajuta sa trasam eyelinerul, atat conturul superior cat si cel inferior, cu multa precizie.

/Images/p5.jpg

6. Pensula pentru sprincene – are o dubla utilizare. Ne ajuta sa periem sprincenele cand le pensam sau le tundem si ne ajuta sa blenduim fardul sau creionul de sprincene pentru un aspect natural.

/Images/p6.jpg

7. Pensula de fard de obraz – se foloseste pentru aplicarea blush ului sau a fardului de obraz, estompat catre tample. O mai putem utiliza si pentru iluminator in cazulnin care nu avem un penson special pentru asta.

/Images/p7.jpg

8. Pensula pentru contouring – se foloseste la crearea efectului lumina – umbra si la contruarea trasaturilor faciale.

/Images/p8.jpg

9. Pensula pentru lipstik sau gloss – ne ajuta sa contruam buzele si sa aplicam uniform rujul si glossul.

10. Pensula pentru fond de ten – poate fi de doua feluri – plata, din par artificial sau natural , pentru o acoperire medie a tenului, sau pensula de stippling pentru o acoperire perfecta si finisare.

/Images/p9.jpg

As mai adauga pensula pentru pudra care confera aspectul mat al tenului. Personal folosesc atat la aplicarea fondului de ten cat si la aplicarea pudrei buretei de machiaj. Ma ajuta sa am o mai mare precizie in aplicare si imi place cum adera fondul de ten cu ajutorul lor. Cred ca astfel se economiseste produs pentru ca in pensoane de obicei se depoziteaza surplus de pudra sau de fond de ten si trebuie atent curatate de fiecare data. Sper ca v am fost sursa de inspiratie cu aceasta postare, si va veti putea organiza mai bine trusa de machiaj. Voi vorbi curand si despre pensulele mele preferate si locul de unde le puteti achizitiona. ;);)

autor: Silvia Stoleri – redactor invitat la SE – www.silviamake-up.blogspot.ro

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.