Tiramisu cu zmeura

Tiramisu cu zmeura

Ingrediente clatite:

  • 6 galbenusuri
  • 175g zahar
  • 300ml frisca lichida
  • 500g mascarpone
  • 1 extract de vanilie
  • 150ml marsala sau vin dulce
  • 24 piscoturi
  • 350g zmeura
  • zahar pudra, pentru décor

Preparare clatite:

Pune galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura pe o tigaie cu apa fierbinte si amesteca pana devine o crema fina. Opreste focul si mai amesteca pentru inca 1 minut pana se raceste.

Intr-un alt castron bate frisca, mascarpone si vanilia pana se combina si creste putin in volum, apoi incorporeaza galbenusurile.

Scufunda cate un piscot pe rand in Marsala sau vin si aranjeaza-le la baza unui vas. Toarna jumatate din amestecul de mascarpone, apoi cu o mare parte din zmeura. Repeta straturile (piscot, mascarpone, zmeura ramasa) si lasa totul la rece cel putin 2 ore.

Se serveste pudrat cu zahar.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.