Bine ati venit!

Sucul de sfecla este eficient in prevenirea dementei

0 94

Consumul de suc de sfecla inainte de un antrenament fizic moderat va poate intineri creierul

Combinarea bauturii cu exercitiul fizic consolideaza anumite regiuni ale creierului, facandu-l sa para mai tanara si sa previna declinul organului.

Aceasta constatare ar putea ajuta persoanele care sunt expuse riscului de deteriorare a creierului – cum ar fi acele persoane cu istoric familial de dementa.

Puterea sucului de sfecla rosie se afla in continutul de oxid nitric, care creste fluxul de sange catre creier si imbunatateste performanta exercitiilor.

Autorul studiului, profesorul Jack Rejeski, a declarat: “Oxidul nitric este o molecula foarte puternica. Acesta se duce in zonele corpului care sunt hipoxice sau au nevoie de oxigen, iar creierul este un alimentator de oxigen al corpului vostru.

In comparatie cu exercitiile fizice, adaugarea unui supliment de suc de sfecla a avut ca rezultat o conectivitate a creierului care seamana foarte mult cu ceea ce vedeti la adultii mai tineri”.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Wake Forest, Carolina de Nord, au studiat 26 de barbati si femei in varsta de 55 de ani si peste, care nu au facut exercitii fizice si au avut hipertensiune arteriala.

Unii participanti au primit suc de sfecla de zahar cu o ora inainte de a merge pe jos timp de 50 de minute, pe o banda de alergat, in timp ce altii au facut acelasi exercitiu, dar fara bautura – de trei ori pe saptamana timp de sase saptamani.

Cei care au baut sucul aveau creierul mai sanatos, inclusiv regiunile implicate in miscare. Emotie si functie cognitiva.

Oamenii de stiinta au gasit, de asemenea, niveluri mai ridicate de nitrati si nitriti la cei care au baut sucul

Sfecla rosie contine nitrat, care este mai intai convertit in nitrit si apoi oxid de azot in organism.

Acest lucru vine dupa ce unii cercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au gasit ca un pahar de 250 ml suc de sfecla de zahar, scade substantial tensiunea arteriala.

Va recomandam sa mai cititi si:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.