Bine ati venit!

Stresul dubleaza riscul de infertilitate

0 12

Stresul dubleaza riscul de infertilitate

Un studiu recent a aratat ca femeile cu cele mai ridicate niveluri de stres sunt mult mai probabil sa nu reuseasca sa ramana insarcinate in primele 12 luni de incercari.

Studiul a fost publicat in cea mai recenta editie on-line a revistei Human Reproduction. Cercetatorii de la Ohio State University, au urmarit 373 de femei americane in varsta de 18-40 ani, care tocmai au inceput incercarile de a concepe un copil. Progresul lor a fost urmarit pe o perioada de 12 luni sau pana cand au ramas insarcinate. Nici unul dintre subiecti nu a avut probleme de infertilitate anterioare cunoscute.

Testele de saliva au fost realizate la inceputul studiului si repetate la inceputul ciclului menstrual. Testele masoara nivelurile enzimei salivare alfa-amilaza, un indicator biologic al stresului.

Cercetatorii au descoperit ca femeile cu niveluri ridicate ale enzimei au fost cu 29% mai putin probabil sa ramana insarcinate in fiecare luna, in comparatie cu cele cu un nivel scazut.

Studiile anterioare au aratat deja o legatura intre un nivel ridicat de stres si o probabilitate redusa de sarcina. Noile descoperiri adauga doar mai multe dovezi de sprijin si de evidentiere a importantei controlului nivelului de stres.

Cercetatorii recomanda yoga si medierea pentru femeile care isi doresc sa ramana insarcinate. Exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa, bogata in nutrienti, de asemenea, cresc sansele unei sarcini.

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.