Bine ati venit!

Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

0 50

Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

Tribul indian nativ din Paraguay, denumeste stevia "Kaa he-he", si înseamnă "planta dulce". Aceasta planta locala ce creste sub forma de arbust, a fost folosita de secole de către localnici ca îndulcitor dar și pentru tratamente medicamentoase. Stevia a fost dovedita a conține nu numai o aroma puternica, dar este, de asemenea, un agent natural anti-hiperglicemic, anti-inflamator și anti-cancer.

Japonezii au fost primii care au purificat extractul de stevie în anii 1970 și de atunci au folosit stevie in multe din alimentele lor fermentate. Stevia este acum cultivată în mai multe țări, inclusiv Statele Unite, China, Brazilia și Mexic. Acesta poate fi achiziționata în formă lichidă, pulbere sau tablete, și se găsește în produse alimentare șide igienă dentară.

Beneficii pentru sanatate

Stevia contine zero calorii și este de până la 300 de ori mai dulce decât zaharoza, care face stevia un substitut excelent al zaharului. Aceasta "planta miraculoasa din Paraguay" poate fi numita astfel datorita proprietatilor sale terapeutice în combaterea bolilor legate de alimentație, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, de prevenire a cancerului, controlul greutății și sănătății umane în general.

Oamenii de stiinta au identificat beneficiile aduseb sănătătii generale la persoanele care consuma produsele derivate din stevie. Poate cel mai bun indulcitor de pe piață, stevia nu pare sa aiba riscuri asociate  consumului.

Unii cercetatori încă lucrează la identificarea modului in care organismul utilizeaza toate componentele cuprinse in stevie.

Stevia descompune în mod eficient zahărul și grăsimile

Unele cercetari au constatat ca stevia actioneazaca un agent anti-hiperglicemic, datorita capacitatii sale de a reduce nivelul de glucoza cu până la 35% la persoanele sanatoase si aproximativ 18% la pacienții cu diabet zaharat de tip-2.

Un studiu din 2010 a examinat efectele steviei la alte produse de tip îndulcitor. Persoanele sanatoase care au consumat stevia au redus in mod semnificativ nivelul de glucoza postprandiala, comparativ cu cei care au consumat zahăr. Cu alte cuvinte, corpul părea să stabilizeze zahărul din sânge mult mai eficient decât zahărul de masă tradițională, în urma consumului.

Anti-inflamator si anti-cancer

Unele studii au constatat că funcția fagocitară a celulelor, ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de potențialele pericole atunci când stevia este consumata. Doi compuși solubili în apă conținuti de stevie, chlorphylls și xantofile, au fost de asemenea numiti ca motivul pentru care stevia prezintă proprietăți anti-inflamatorii si anti-cancer. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.