Salata de quinoa, feta si rodii

0 467

Salata de quinoa, feta si rodii

Ingrediente:

  • 300g quinoa
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 85g stafide
  • 100g branza feta, maruntita
  • 200g seminte de rodii
  • 85g seminte de pin sau migdale sub forma de fulgi
  • un manunchi de coriandru, patrunjel plat frunze si menta, taiate nu prea mic sau mare
  • suc de la 3 lamai
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Gateste quinoa urmand instructiunile de pe ambalaj. Se scurge bine si se intinde pe un platou sau castron mare, superficial sa se raceasca rapid.

Cand quinoa este aproape racita, adauga toate celelalte ingrediente plus sare i piper dupa gust..

Mai cititi si: Quinoa superprodusul magic al unei alimentatii sanatoase

Mai cititi si urmatoarele retete de salate:

Salata de pui cu grepfrut roz

In orice anotimp ne-am afla, avem nevoie de forte proaspete – legume, fructe si… carne. Vei regasi toate aceste ingrediente in aceasta delicioasa salata de pui cu grepfrut roz. Tine cont de faptul ca salata se imbogateste si datorita marului, morcovilor si salatei verzi pe care le contine compozitia.  Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun iaurtul, zeama de lamaie, praful de chimen, praful de cimbru, sarea si piperul. Se bate totul cu un tel, pentru omogenizare …citeste mai departe

Salata greceasca

Urmatoarea salata propusa de SuperEva este o delicioasa si rapida salata greceasca, pentru patru persoane. Pofta Buna!  Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi in felii ceva mai groase. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata in fasii potrivite. Branza Feta trebuie taiata cubulete …citeste mai departe

Salata Waldorf

Ce ziceti de o reteta pentru o salata delicatesa? Va propunem aceasta salata Waldorf, ale carei ingrediente iti asigura necesarul de vitamine pentru intreaga zi: mere, telina, nuci si struguri. Stim, strugurii nu sunt buni pentru dieta, dar puteti face o exceptie… In plus, este o reteta suta la suta naturista, binevenita in prag de vara, cand aportul de vitamine este important. Profita cat de mult poti de fructele si legumele proaspete ale verii! …citeste mai departe

Salata Bulgareasca

Chiar daca este inventia vecinilor nostri dupa denumire, reteta nu cuprinde ingrediente pe care sa nu le gasiti pe piata romanerasca.  Este o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot manca crude: rosii, ardei, castraveti, ceapa, taiate in felii subtiri, la care se adauga felii de cartofi fierti …citeste mai departe
 

Salata de couscous cu omleta

Varsati couscous-ul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti-l imediat. Puneti la loc couscous-ul in salatiera si afanati-l cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline. Baza salatei e gata!  Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si ierburile maruntite …citeste mai departe

Salata de anghinare

Cu doar cateva ingrediente, aceasta reteta de salata se va transforma intr-un deliciu in zilele de vara. Asigurati-va ca toate produsele sunt proaspete si de o calitate superioara. Fierbeti fasolea verde in apa sarata aproximativ 4-5 minute, pana cand se inmoaie. Cand suntt gata clatiti-le imediat cu apa rece …citeste mai departe

Salata calda de paste cu legume

Iti propunem o salata deosebita, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios! Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie …citeste mai departe

Salata cu ton si ou

O varianta foarte gustoasa si sanatoasa pentru pranz, la birou sau acasa: salata cu ton si ou. Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale. Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta. Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca …citeste mai departe

Salata Tangy

Acest aperitiv, in care toate ingredientele folosite sunt in stare naturala, va va da toate elementele nutritionale pe care le contin acestea.  Intr-un castron se amesteca morcovii, ridichile si cepele verzi. In alt vas, separat, se amesteca uleiul si otetul pana cand compozitia devine omogena, dupa care se toarna peste legume, amestecand bine …citeste mai departe

Salata de pui cu sos tartar

Astazi, va oferim o reteta delicioasa, cu un sos consistent. O combinatie inedita intre carnea slaba de pui, legumele pline de vitamine (gulie, telina, mazare) si fructele (merele) pline de savoare. Salata se poate servi si aranjata pe un platou, acoperita cu sos tartar si ornata cu rondele de ou fiert, masline negre si gogosar acru. Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul …citeste mai departe

Salata de quinoa

Vesnica dilema: ce mancam azi, ce preparat ar fi pe gustul familiei mele? SuperEva va recomanda aceasta salata quinoa (sau daca nu aveti puteti folosi orez), care poate fi folosita pe post de garnitura sau ca fel de mancare. Simplu, eficient, gustos! Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert …citeste mai departe

Salata cu pesto si porumb

Salata de porumb si pesto a luat fiinta atunci cand am realizat ca nu mai am ingrediente pentru o alta salata. Si uite asa, cu putin pesto ramas pe fundul borcanului si cateva rosii cherry s-a nascut aceasta delicioasa salata.  Intr-un castron mediu, combinati maioneza si pesto. Adaugati porumbul si rosiile, amestecand usor. Inainte de servire se lasa 1-2 ore la frigider, astfel aromele se amesteca mai bine …citeste mai departe

Salata de primavara

Ce poate fi mai potrivit decat o salata de sezon, care mai este si de post pentru cei care il respecta, decat salata de primavara? Cantitatile sunt pentru 3 portii. Se curata toate legumele si verdeturile, se spala bine, in mai multe ape si se taie marunt (dupa preferinta). Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie dupa gust …citeste mai departe

Mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.