Bine ati venit!

Reguli feng shui in dormitor

1 368

Mai mult decat o incapere destinata odihnei, dormitorul reprezinta un spatiu intim, mai personal decat celelalte zone ale casei, aici impunandu-se ca decorul si confortul sa se imbine perfect.

Iata cateva recomandari ale specialistilor in feng-shui, care, aplicate total sau partial, va pot aduce mai mult succes in viata sociala si intima, ori va pot imbunatati considerabil norocul in dragoste.

 • Intr-un dormitor feng-shui, patul trebuie sa fie mai incapator decat persoana/persoanele care dorm in el, deoarece un pat de dimensiuni reduse poate restrictiona potentialul de a acumula succese in viata
  sociala si de cuplu. Un pat sustinut de o tablie solida sau lipit de perete ajuta mult in acest sens.
 • Se recomanda iluminarea cu lampi sau lumanari. Oricum, lumina nu trebuie sa fie puternica, ci sa contureze o atmosfera dulce, relaxanta. Imagini ce reprezinta animale salbatice sau obiectele cu margini
  ascutite trebuie evitate in aceasta incapere. O alegere buna pentru feng-shui ar fi amplasarea pe peretele ce sustine patul a unei picturi/fotografii ce reprezinta un peisaj montan.

 

 • Aveti unul sau mai multe sisteme electronice in dormitor? Televizor, laptop sau sistem audio, acestea trebuie sa dispara de aici, deoarece genereaza energie negativa. De altfel, in feng-shui se spune ca televizorul omoara somnul linistit si viata de cuplu.
 • Cosuletele, sticlutele, cartile, ziarele si revistele asezate langa pat sau sub pat, hainele aruncate la intamplare sau echipamentele de gimnastica nu-si au locul intr-un dormitor feng-shui. De asemenea, plantele si florile uscate sau artificiale nu aduc nimic bun din punct de vedere energetic.
 • Daca aveti oglinda in dormitor, aceasta nu trebuie sa reflecte usa ori fereastra, deoarece astfel, impinge in afara energia sau fluxul Chi. Daca tavanul este prea coborat, se recomanda amplasarea in dormitor a unei oglinzi care sa il reflecte si sa indeparteze astfel orice efecte energetice negative.
 • Un pat pozitionat cu picioarele spre intrarea in dormitor se afla in pozitie letala, foarte malefica din punct de vedere feng-shui. Daca nu aveti de ales si trebuie sa amplasati patul astfel, ar trebui sa asezati un obiect decorativ intre picioarele patului si intrarea in dormitor, pentru a se dispersa efectele energetice negative.
 • Din punct de vedere cromatic, se recomanda nuantele pale, odihnitoare. Verde sau albastru pal, galben-crem, culoarea untului, nuanta ce reprezinta latura materna, sunt tonuri care incurajeaza buna relationare si optimizeaza viata de cuplu.

Va recomandam sa mai cititi si:

1 Comentariu
 1. Ada spune

  Foarte interesante sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.