Bine ati venit!

Pericolele genelor false

0 44

Pericolele genelor false

Frumusetea servit cu o portie de durere nu este nimic neobișnuit, dar într-un nou raport Consumer Reports, consilierul medical Orly Avitzur spune că extensiile de gene pot fi o sursă majoră de disconfort, infecții, și chiar pierderea genelor.

Avitzur constată că, British College of Optometrists a avertizat ca "utilizarea repetată de extensii de gene poate provoca alopecie de tractiune, o stare în care parul cade din cauza tensiunii excesive pusa pe firul de par. Acest lucru poate deteriora foliculul de par, care poate încetini și chiar înceta producția de păr." După cum s-ar putea imagina, acest lucru duce la un cerc vicios în care femeile se simt obligate să-si păstreze extensiile pentru a stimula genele naturale, care rezultă de fapt în pierderea lor. (Și acest lucru nici măcar nu ia în considerare toate genele care sunt sacrificate atunci când  se trag cele false.) Un alt risc este unul despre care Kristin Chenoweth stie foarte multe. Anul trecut, ea a apărut in emisiunea The Late Show purtand ochelari de soare, acoperindu-si pleoapele umflate in urma unei reacții la formaldehida din lipiciul folosit pentru extensiile de gene, o alergie comuna. Și chiar dacă nu ești alergica, bacteriile prinse de genele false pot duce la conjunctivită sau cheratită.

Dacă toate acestea inca nu te sperie, poate acum se va schimba situatia (citiți mai departe doar dacă aveți un stomac puternic). O buna prietena și colega dependenta de frumusețe isi iubea extensiile de gene, până când a avut ceea ce ea numește "cea mai proastă experiență din viața mea". Una din genele false a căzut și s-a blocat în ochi. După câteva săptămâni, când i s-a înroșit fata, s-a dus la oftalmolog pentru a descoperi că genele au fost de fapt inglobate in ochiul ei, și albul ochilor a "crescut" peste gene. Acum, a renuntat complet la extensii…

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.