Bine ati venit!

Ne ajuta plasturii cu nicotina sa renuntam la fumat?

0 60

Plasturii cu nicotina sunt o pierdere de timp

Plasturii cu nicotina nu sunt mai buni sau mai eficienti decat vointa de a renunta la fumat, ne informeaza cercetatorii.

Studiile anterioare au sugerat ca terapia clinica de substitutie a nicotinei ar putea dubla sansele unui fumator de a renunta la acest obicei.

Dar un nou studiu care a cuprins 800 de pacienti a descoperit ca plasturii nu au facut nici o diferenta pe termen lung in randul celor care le-au folosit. Cercetatorii au declarat ca studiile anterioare nu au reusit sa reproduca situatii reale. Ei au spus ca ratele de succes si de recidiva au fost similare, indiferent de metoda adoptata de fumatori.

Cel mai recent studiu – de la Scoala de Sanatate Publica Harvard si la Universitatea din Massachusetts, Boston – a investigat pacientii care au renuntat la fumat între anii 2001 si 2006.

/Images/nicotina1.jpg

Concluzia cercetatorilor:
"Cifrele arata ca ratele celor care au renuntat la fumat din proprie vointa sunt mai mari decat cei care au folosit plasturi."
Cu toate acestea, un alt studiu sugereaza ca nicotina ii poate ajuta pe batrani la îmbunatatirea pierderii memoriei si pe cei care sufera de Alzheimer.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.