Merele lupta cu obezitatea, diabetul si bolile ficatului gras

Excesul de greutate si
obezitatea, continua sa afecteze majoritatea
 barbatilor,
femeilor si copiilor deopotriva,
plasarea acestora la un  risc considerabil pentru boli de inima, diabet
si boli ale ficatului gras, ca urmare a disfunctiilor metabolice cronice. Practicienii sanatatii alternative
inteleg ca problema este mai mult decat o simpla ecuatie „calorii-ingerate,
calorii-pierdute”, fiindca alimentele rafinate si sintetice, asigura surse dominante de calorii in cele mai multe
diete moderne. Structura noastra genetica nu suporta un randament ridicat de calorii
din surse nenaturale.


Cercetatorii de la Universitatea din Iowa,
publicand rezultatul muncii lor in revista PLoS ONE, au descoperit ca o
substanta cunoscuta sub numele de acid ursolic reduce obezitatea si problemele
sale de sanatate asociate cu cresterea cantitatii de muschi si tesut adipos
brun, doua tesuturi recunoscute pentru proprietatile de ardere a caloriilor.
Acidul ursolic este extrem de concentrat in coaja merelor, si poate fi de acum
adaugat la lista compusilor naturali (inclusiv ceaiul verde si extractul de
boabe verzi de cafea).


Acidul ursolic din coaja merelor
determina pierderea in greutate si imbunatateste disfunctile
metabolice
Studiul, efectuat pe soareci, care a demonstrat
caracteristici similare metabolice la om, a implicat hranirea soarecilor cu o
dieta bogata in grasimi pe o perioada de trei saptamani pentru a testa cresterea
sau pierderea in greutate, in comparatie cu un grup de control. Studiile
anterioare au aratat ca acest compus activ natural, acidul ursolic, creste masa
musculara si, de asemenea, stimuleaza producerea de tesut metabolic activ adipos
brun. Studii recente au aratat ca acest tip de tesut gras este asociat cu o
greutate redusa, in comparatie cu celulele adipoase albe, cunoscute pentru
extinderea si stocarea excesului de greutate
corporala.


Autorul principal al studiului, dr.
Christopher Adams
a comentat „Intrucat musculatura este foarte
buna la arderea caloriilor, musculatura crescuta la soarecii tratati cu acid
ursolic poate fi suficienta pentru a explica modul in care acidul ursolic reduce
obezitatea. Cu toate acestea, am fost surprinsi sa aflam ca acidul ursolic a
crescut, de asemenea, si grasimea maro, un arzator de calorii fantastic.”
Soarecii care au avut o dieta bogata in grasimi, impreuna cu acidul ursolic
derivat din mere, au castigat mai putin in greutate si nivelul lor de zahar din
sange a ramas aproape de normal. Soarecii tratati cu acest acid, de asemenea, nu
au dezvoltat boli ale ficatului gras legate de obezitate, o conditie comuna si
in prezent netratabila.


Dr. Adams a concluzionat „Studiul nostru
sugereaza ca acidul ursolic creste muschii scheletici si tesutul adipos brun, ce
duce la arderea caloriilor crescute, care, la randul sau, protejeaza
impotriva  obezitatii, diabetului si boli ale ficatului gras.” Cercetatorii
au folosit o concentratie scazuta de acid ursolic echivalent cu consumul a maxim
doua mere in fiecare zi – pentru a efectua studiul. Un mar pe zi, impreuna cu un
regim alimentar natural, poate fi exact ceea ce medicul naturist a ordonat
pentru a controla obezitatea si a preveni sindromul metabolic si boala ficatului
gras.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.