Bine ati venit!

Lupta unei mame introvertite

0 92

Nu cu mult timp in urma, m-am trezit intr-o zi si am decis sa fiu mai prezenta si activa cu copiii mei, pe tot parcursul zilei. Am fost interesata de fiecare jucarie pe care mi-au aratat-o. Am luat in seama fiecare strigat de ingrijorare. I-am ascultat, n-eam jucat si am facut tot ce am putut pentru a fi cea mai buna mama.

In acea noapte am fost epuizata!

Ar putea fi, deoarece copiii mei se apropie de 2 si respectiv 3 ani… iar doi copii mici, ei bine, stim foarte bine ca pot epuiza foarte usor un parinte.

Stiu ca unii pot lua in ras ideea mea de a interactiona cu copiii  toata ziua. Sunt mama lor. Nu ar trebui sa fac asta in fiecare zi? Care-i treaba? Vreau o medalie?

Ei bine nu, o fac, dar nu pentru o medalie…

Motivul pentru care aceasta zi a fost atat de speciala si atat de obositoare, este pentru ca eu sunt o persoana introvertita.

Exista o conceptie gresita despre introvertiti, si anume ca sunt anti-sociali. Nu este cazul. Putem fi foarte sociali. Nu ma ascund in coltul unei camere cand merg la o petrecere si nici nu imi petrec fiecare moment dorindu-mi sa fiu singura. Am nevoie de oameni ca oricine altcineva.

Unii oameni pot merge la o petrecere sau intr-o excursie cu un cuplu de prieteni si sa se simta complet odihniti si revitalizati. Pentru noi introvertii, este opusul. Noi folosim linistea si absenta interactiunii ca modalitate de a ne reinnoi corpul si mintea. Avem nevoie de timp, singuri, sa ne incarcam bateriile.

Astfel incat ziua in care am ales sa fiu cu copiii mei si sa particip la fiecare activitate a lor, am fost atenta si intuitiva, folosindu-mi fiecare strop de energie. Am avut zero timp pentru mine din momentul in care m-am trezit, pana cand s-au dus la culcare, iar in momentul in care au adormit am fost prea obosita pentru a face orice altceva.

Este o lupta zilnica pentru mine

Vreau sa fiu o mama buna, care se implica activ in fiecare activitate a copiilor, fiindca aceste momente trec prea repede. Vreau sa ma uit la fiecare act muzical pe care fiica mea il executa si sa aplaud fiecare piesa de puzzle rezolvata de fiul meu. Vreau sa rad la fiecare glumita de-a lor si sa ne jucam impreuna.

Dar, de asemenea, doresc sa am grija si de mine. Avand grija de mine, totusi, necesita o pauza, care nu este intotdeauna posibila. In unele zile, copiii mei nu dorm la amiaza. In alte zile sotul meu are de lucru si nu poate sa-mi ofere un ragaz. In timp ce eu imi doresc doar cateva momente de singuratate pentru a-mi reveni.

Fiind mama este cel mai bun lucru care mi s-a intamplat. Este o meserie plina de satisfactii si dragoste. Pentru noi, introvertitii, este o lupta zilnica sa ne gasim echilibrul intre informarea copiilor nostri ca suntem intotdeauna disponibili si sanatatea noastra psihica.

Daca esti o persoana introvertita, stii despre ce vorbesc…

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.