Kefta cu sos de rosii si oua

Kefta cu sos de rosii si oua

Acest fel de mancare se face cu mini-perisoare numite kefta, care stau suculente intr-un vas cu sos de rosii, chimen si scortisoara, inconjurate de oua coapte. Serviti fierbinte, cu o bucata de paine proaspata!

Servire: 4 portii

Ingrediente Kefta:

  • 450g carne de vita sau de miel, toccata
  • 1 ceapa rosie mica, fin rasa
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita de coriandru, seminte pisate
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat fin
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 4 oua

Ingrediente sos de rosii:

  • 1 ceapa mare, toccata
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 mic buchet frunze de patrunjel, tocat marunt, plus extra
  • 900g rosii, decojite, fara seminte si tocate
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • apa rece

Preparare kefta:

Pentru kefta, combina carnea tocata de vita sau de miel, ceapa rosie, chimen, boia de ardei, coriandru , ghimbir si coriandru proaspat intr-un castron mare.
Asezoneaza generos cu sare si piper dupa gust, se amesteca bine si apoi formeaza perisoare.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si gateste perisoarele aproximativ 5-7 minute, pana se rumenesc pe toate laturile. Transfera-le pe o farfurie.

Preparare sos de rosii:

Se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul in tigaia de pe foc si gateste timp de 5 minute, pana cand se inmoaie.

Se adauga rosiile, chimenul, scortisoara, sare si piper dupa gust. Adauga putina apa, amesteca si fierbe timp de 5 minute.

Pune perisoarele in sosusl de rosii in tigaie si lasa-le sa fiarba timp de 30 minute, sau pana cand sosul s-a redus si ingrosat.

Fa patru crestaturi mici in partea de sus a sosului, apoi sparge ouale cu grija in ele. Se pune capac la tigaie si se mai lasa 3-5 minute sau pana cand ouale s-au facut.

Serveste imediat cu patrunjel proaspat tocat.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.