Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Briose umplute in stil francez

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Briose umplute in stil francez

Evaluat de cititori:(4 voturi)
Combina faina, sarea, drojdia si zaharul pudra intr-un castron. Fa o gaura in centru si adauga ouale, untul topit si 1 lingura de apa calduta. Fie manual, fie cu un mixer, amesteca bine ingredientele pana devin un aluat moale.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Servire: 8 briose

Ingrediente briose:

  • 225g faina, plus putin extra
  • un varf de sare
  • 1 lingura de zahar brun pudra
  • 1 plic drojdie (7g) drojdie uscate
  • 3 oua batute
  • 50g unt topit racit
  • ulei vegetal pentru uns

Ingrediente crema:

  • 200ml lapte
  • 100ml smantana grasa
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g zahar brun pudra
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri faina de porumb (macinata foarte fin)
  • 4 linguri smantana putin mai acrisoara

Ingrediente suplimentare:

  • 1 ou batut
  • zahar pudra (2 linguri)

Mod de preparare:

Combina faina, sarea, drojdia si zaharul pudra intr-un castron. Fa o gaura in centru si adauga ouale, untul topit si 1 lingura de apa calduta. Fie manual, fie cu un mixer, amesteca bine ingredientele pana devin un aluat moale. Apoi scoate aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l bine cu mainile timp de 5 minute pana se omogenizeaza si este elastic, apoi aseaza-l intr-un vas uns cu ulei, acopera si lasa-l intr-un loc caldut timp de aproximativ 1 ora sau pana cand sa dubleaza in dimensiune.

Intre timp, prepara crema: incalzeste intr-o tigaie laptele, smantana grasa si vanilia (doar sa se incalzeasca bine sub punctul de fierbere). Intr-un castron bate bine galbenusurile de ou si zaharul, apoi incorporeaza faina alba si cea de porumb. Treptat, se toarna in amestecul de lapte incalzit, amestecand constant sa nu se faca cocoloase (daca iti este mai usor foloseste un mixer). Aseaza din nou tigaia pe foc si adu usor amestecul la fierbere, continuand sa amesteci pentru aproximativ 5 minute, pana se ingroasa si se omogenizeaza. Se transfera intr-un castron, se acopera cu o hartie de gatit si lasa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul la 230C/210C. Unge o tava de copt cu putin ulei si intinde o foaie de gatit. Framanta aluatul din nou timp de cateva minute doar, si modeleaza-l in 8 chifle indiviuale (poti folosi forme de briose de 100ml) si aseaza-le in tava, dar putin distantate deoarece vor creste (cate incap). Tava cu chifle se pune intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute, pana cand partea de sus se umfla, apoi le vei peria cu un amestec dintr-un ou batut si zahar brun pudra. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15 minute sau pana cand devin aurii, apoi se pun la racit pe un gratar de sarma, dupa care se taie usor pe jumatate, pe orizontala.

Dupa ce amestecul de umplutura s-a racit se incorporeaza smantana mai acrisoara. Cu aceasta crema se umplu briosele, se pudreaza cu zahar si se pot servi.

Va dorim Pofta Buna!

Va recomandam sa mai cititi si:

Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de colesterol
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Carbohidratii si tineretea
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.