Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Zacusca de fasole

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Zacusca de fasole

Evaluat de cititori:(6 voturi)
Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intro cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecandu-se, 40 de minute.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Ingrediente: 

  • 2 kg de ceapa
  • 1,5 kg de gogosari
  • 2 kg de rosii
  • 1 kg de morcov (daca vi se pare mult puteti une doar 0,5 kg)
  • 1 kg de fasole boabe (de preferinta fasole din anul curent dar merge si mai veche)
  • 1 kg ulei
  • foi dafin, piper, sare 

Mod de preparare: 

Pasul 1
Fasolea se pune la fiert pana da in primul clocot si se schimba apa. Se da si in al doilea clocot se schimba apa si se adauga morcovul ras pe razatoarea mare. Se mai lasa sa mai dea un clocot (specific aceste clocot pt ca fasolea nu trebuie sa fie fiarta foarte tare. Se scurge cat se poate de bine de zeama pt ca va fi adaugata la pasul 2

Pasul 2
Intr-o oala mai mare (cam 10 kg pt cantitatile de mai sus) se pune uleiul la incins. Ceapa se taie solzi (julien) si se pune la calit. Gogosarii se taie solzi (spalati, curatati) si se pun la calit. Dupa ce se moaie se adauga rosiile taiale marunt (sau date pe razatoarea mare ca sa nu intre si coaja). Se lasa sa fiarba 30 min la foc mic in zeama lor dupa care se adauga compozitia de la pasul 1 (fasolea fiarta cu morcovul fara zeama. Se asezoneaza cu dafin (max 5 foi), sare si piper (puteti pune si boia dulce/iute, delikat in loc de sare).

Trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul deasupra. Pentru a evita statul langa oala si amestecatul sa nu se lipeasca recomand sa se fiarba in cuptor la foc potrivit spre mic pana se ridic uleiul desuspra si capata o culoare mai inchisa (sa zic un minim 2 ore, eu o las dupa ochi.) In felul asta fasolea ramane intreaga pt ca nu se amesteca tot timpul. Eu nu o mai fierb in borcane.

Fac asa: O pun in borcane fierbinte (dar aveti grija ca e periculos), leg bine borcanele cu celofan si le pun in paturi imediat. In felul asta ele mai fierb sub paturi (le inveliti bine) si se sterilizeaza. Eu le scot a doua zi cand borcanele sunt deja racite. Le verificati daca sunt sterilizate (sa stea celofanul intins bine si uleiul deasupra). Daca a intrat aer le consumati imediat sau le schimbati celofanul si le mai bagati la cuptor. Daca va este mai usor sa o fierbeti pt sterilizare separat (in cuptor de ex) o puteti face fara probleme .

Va dorim Pofta Buna!

Mai cititi si:

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi

Supe creme
Supa crema de galbiori
Supa crema de dovleac pumpkin
Supa crema de broccoli
Supa crema de linte
Supa crema de sfecla si cartofi
Supa crema de rosii cu iaurt si coriandru
Supa crema de sparanghel
Supa crema de mazare
Supa crema de ciuperci (ungureasca)

Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de colesterol
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara calorii
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.