Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Tortul de ciocolata Ganache

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Tortul de ciocolata Ganache

Evaluat de cititori:(8 voturi)
Acest tort de ciocolata va fi umplut cu crema Ganache folosita pentru bomboane. Noi nu vom folosi crema de unt, ci doar smantana de frisca si ciocolata (demidulce). Ciocolata dulce-amara are o aroma intensiva.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Acest tort de ciocolata va fi umplut cu crema Ganache folosita pentru bomboane. Noi nu vom folosi crema de unt, ci doar smantana de frisca si ciocolata (demidulce). Ciocolata dulce-amara are o aroma intensiva.

Tortul de ciocolata este compus din blat si Ganache (ciocolata). Mai intai se lasa cuptorul la incalzit: 160-170 C°.

Vom face un blat rotund din:

  • 7 oua
  • 140g zahar
  • 120g faina
  • 30g pudra de cacao

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenus. Bateti galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar pana devine o compozitie cremoasa si apoi albusurile spuma (dupa ce s-au intarit se adauga zaharul ramas si se mai bate putin). Cerneti faina si pudra de cacao

Amestecand incet cu o lingura de lemn, adaugati o treime din albusuri in galbenusuri. Dupa omogenizare incorporati albusurile ramase iar la final turnati usor faina cu pudra de cacao, amestecand mereu.

Amestecul se pune intr-o tava de copt tapetata cu putin unt si foaie de pergament, si se lasa in cuptorul incins (160-170 C°) aproximativ 10-15 minute, apoi la o temperatura mai mica (150 C°), astfel incat sa se poata coace bine, si sa nu fie ars.

Puteti verifica daca blatul este copt introducand un capat de chibrit in el, daca iese curat este gata. Dupa ce este gata se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi se taie pe orizontala in doua blaturi egale.

Important!

Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute de coacere, pentru ca nu va mai creste.

Ingrediente Ganache (ciocolata):

  • 0.3 l smantana de frisca
  • 800g ciocolata bucati (demidulce)

Mod de preparare:

Fierbeti smantana apoi adaugati ciocolata. Se amesteca putin, se ia de pe flacara apoi cu un mixer se bate pana se raceste.

Cand ati terminat puteti imbraca tortul in crema (tortul trebuie lasat pe acelasi gratar de sarma): crema se imparte pe prima foaie, pe a doua dar si pe margini (ca in fotografia de mai jos).

Important!

Inainte sa acoperiti cu crema marginea, tortul se lasa putin la frigider sa se raceasca.

Tortul se decoreaza cu ciocolata demidulce topita (turnata peste tort) si bucle sau fulgi de ciocolata neagra sau chiar alba daca va place - depinde de imaginatia voastra. 

Va dorim Pofta Buna!

Va recomandam sa mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

Alimentatia copilului si adolescentului



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.