Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Tort Colibri

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Tort Colibri

Evaluat de cititori:(18 voturi)
Cred ca deja v-am obisnuit cu multe retete de torturi, fie ele simple sau mai complicate - insa toate delicioase si impresionante. Urmatoarea reteta nu este grea deloc, iar invitatii cu siguranta va vor intrebare cum l-ati facut? Pofta Buna!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Servire: 8 portii
 
Ingrediente tort

Pentru blaturi:

  • putin unt (pentru uns tava)
  • 200ml ulei de arahide
  • 250g zahar brun pudra
  • 3 oua separate
  • 3 linguri de lapte
  • 100g ananas proaspat
  • 2 banane coapte decojite
  • 300g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 75g nuci taiate felii

Pentru glazura/umplutura:

  • 180g unt nesarat
  • 150g zahar pudra
  • 450g crema de branza (grasa)
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Pentru decor

  • nuci intregi
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C si se ung cu unt 2 tavi rotunde pentru tort, peste care se aseaza hartie de pergament.

Amestecati bine intr-un castron uleiul si zaharul brun, apoi incorporati pe rand galbenusurile si laptele. Cu ajutorul unui procesor de alimente amestecati feliile de ananas si bananele iar apoi turnati piureul rezultat in compozitia de galbenusuri si amestecati din nou. 

Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt, scortisoara si nucile, iar acestea la randul lor in amestecul precedent de oua.
Separat bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat in compozitia de faina cu galbenusuri. 

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi in mod egal si se dau la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasa la racit.

Pentru a face glazura, trebuie sa amestecati foarte bine untul si zaharul pudra, apoi incorporati treptat crema de branza pana la omogenizare, iar la final extractul de vanilie.

Asezati primul blat de tort pe un platou, intindeti cu un cutit un sfert din glazura, apoi asezati al doilea blat si imbracati tortul cu glazura ramasa (inclusiv lateralele). Pentru un efect aparte, puteti intinde glazura la final cu un cutit zimtat. Acum asezati nucile si presatai putin zahar pudra. Inainte de servire se tine cel putin 1 ora la frigider.

Va dorim Pofta Buna!



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici
O noua scuza pentru a bea vin
O noua scuza pentru a bea vin
Citeste aici

Alte noutati:
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Horoscop 2017 - Gemeni
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.