Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Tort Dracula

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (2)

Tort Dracula

Evaluat de cititori:(28 voturi)
Rapid, usor si delicios! Ce modalitate mai buna de a celebra sarbatorile decat cu un tort fantastic de ciocolata?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Servire: 10-12 portii
 
Ingrediente tort

Pentru blaturi:

  • 50g pudra de cacao-cea mai buna calitate, cernuta
  • 100g zahar muscovado
  • 250 ml apa fierbinte
  • 125g unt nesarat moale, plus extra
  • 150g zahar pudra
  • 225g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 oua mari

Pentru glazura:

  • 125ml apa
  • 30g zahar muscovado
  • 175 g unt nesarat, taiat in cubulete
  • 300g ciocolata cu 70% cacao de cea mai buna calitate, fin tocata

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru tort apoi se aseaza hartie de pergament.

Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se incorporeaza.

Separat frecati bine untul si zaharul pudra impreuna, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa.

In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.

Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra - apoi adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea ou. Amestecati bine.

Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand amestecul bine.

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau pāna considerati ca este gata. Se lasa apoi la racit 5-10 minute.

De indata ce ati asezat tavile in cuptor, incepeti pregatirea  glazurii: topiti intr-un castronn la aburi apa, zaharul muscovado si untul. Cānd amestecul incepe sa faca bule, se ia castronul de pe aburi si se adauga ciocolata tocata, se agita amestecul, dupa care se lasa timp de un minut inainte de a se amesteca cu telul.

Amestecul de ciocoalata se lasa sa se raceasca aproximativ 1 ora, dupa care se bate cu telul din nou - timp in care blaturile vor fi racite si gata pentru glazura. Imbracati ambele blaturi in glazura, inclusiv laturile.

Cateva sfaturi:

  • blaturile pot fi coapte cu o zi inainte si asamblate inainte de servire
  • dupa preferinta se poate orna cu fructe  (cirese, mure, zmeura, capsuni)

Va dorim Pofta Buna!



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Ultimile 2 comentarii:Toate comentariile
Sochirca lidiatortul e superb efoarte delicios. toţi ai noştri l-au lăudat.Mersi de el.
IOANAMultumesc pentru reteta .Tortul DRACULA este absolut delicios.

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici
O noua scuza pentru a bea vin
O noua scuza pentru a bea vin
Citeste aici

Alte noutati:
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Horoscop 2017 - Gemeni
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.