Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Tort fraged cu lime

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (1)

Tort fraged cu lime

Evaluat de cititori:(13 voturi)
Nimic nu este mai delicios decat acest fraged si pufos tort; daca il veti face o data, va asiguram ca nu va fi si ultima oara.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Ingrediente umplutura:

  • 1 lingurita coaja rasa de lime
  • ¼ ceasca zeama proaspat stoarsa de lime (aproximativ 2 lime)
  • 400 ml lapte condensat

Ingrediente tort:

  • 1 lingura faina
  • 200g faina cernuta
  • 150g zahar (divizat)
  • 2 ½ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 7 linguri ulei de canola
  • zeama proaspat stoarsa a 3 lime
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita coaja rasa de lime
  • 1 lingurita extract de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 1 lingurita crema de tartar

Ingrediente glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lime
  • 340g frisca
  • frunze de menta (optional)
  • afine (optional)
  • felii de coaja de lime (optional)

Preparare:

Pentru a prepara umplutura, combina 1 lingurita coaja de lime, ¼ ceasca zeama de lime si laptele intr-un bol mic, amestecānd pāna se incorporeaza. Acoperiti cu folie de plastic si lasati amestecul la racit pentru aproximativ 3 ore.

Incalziti cuptorul la 170 °C.

Pentru a pregati tortul, ungeti fundul a 3 tavi rotunde cu putin unt, asezati apoi hartia de pergament, ungeti-o si pe aceasta cu putin unt si presati 1 lingura de faina.

Amestecati bine intr-un castron, pana se incorporeaza 2 cani de faina, 1 ceasca de zahar, praful de copt si ½  lingurita de sare.

Combinati apoi uleiul cu 1/3 ceasca zeama de lime, 3 linguri de apa, 1 lingurita coaja de lime, extract de lamaie si galbenusurile de ou intr-un bol mediu, amestecānd cu un tel. Adaugati amestecul ulei peste cel de faina ulei si amestecati cu mixer la viteza medie pana se omogenizeaza.

Asezati albusurile de ou intr-un castron mare si bateti-le cu un mixer la viteza mare, pāna devin spumoase. Adaugati crema de tartar; amestecati in continuare pāna se incorporeaza. Treptat se adauga 30g de zahar, cate 1 lingura pe rand. Se amesteca usor o patrime din amestecul de albusul cu cel de faina; apoi se adauga treptat si restul amestecului de albus.

Īmpartiti compozitia īn mod egal īntre cele 3 tavi pregatite si coceti-le in cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute. Se lasa la racit 10 minute pe un gratar de sārma dupa care le scoate-ti din tavi si se lasa la racit complet pe gratarul de sārma.

Pentru a prepara glazura, combinati 3 linguri de zahar si 2 linguri zeama de lime īntr-un castron mic din sticla. Bagati-l la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde sau pāna cānd zaharul se dizolva. Se lasa la racit complet si se amesteca cu frisca.

Pentru a asambla tortul, asezati prima foaie de tort pe o farfurie; intindeti usor jumatate din umplutura, asezati a doua foaie de tort, restul umpluturii, urmat de a treia foaie. Intindeti glazura pe toata suprafata tortului (inclusiv pe margini). Se garniseste cu menta, afine, si felii de coaja de lime – desigur optional. Pastrati tortul acoperit in frigider pentru de cel mult 3 zile.

Informatii nutritionale

Calorii............290 (29% din grasime)
Grasime.........9.3g (2.1g saturata, 4.6g mono, 2.1g poly)
Proteine.........5.3g
Carbohidrati..44.9g
Fibre..............0.3g
Colesterol......47mg
Fier...............1.1mg
Sodiu.............218mg
Calciu............122mg

Va dorim pofta buna!




Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Ultimile 1 comentarii:Toate comentariile
ruxandra gCe este extractul de lamiie si mai ales uleiul de canola si unde le putem gasi?

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.