Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Masca de miere pentru tratarea acneei
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Start ->  Fii Super Frumoasa -> Viva Mayr – arta de a tine dieta

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Viva Mayr – arta de a tine dieta

Evaluat de cititori:(15 voturi)
Felul in care ne alimentam este unul dintre elementele cele mai importante ale unei vieti sanatoase. Preocupate adesea de aspectul exterior si de kilogramele de care vrem sa scapam, uitam ca o dieta buna nu inseamna doar o dieta prin care se pierd kilogramele in plus, ci, mai ales un regim alimentar corect.
                                                                                                                                                               

Felul in care ne alimentam este unul dintre elementele cele mai importante ale unei vieti sanatoase. Preocupate adesea de aspectul exterior si de kilogramele de care vrem sa scapam, uitam ca o dieta buna nu inseamna doar o dieta prin care se pierd kilogramele in plus, ci, mai ales un regim alimentar corect, care sa asigure deopotriva o forma fizica frumoasa si o buna functionare a organismului.

Pe tarmul Lacului Worth, in Austria, adapostita de privirile indiscrete ale curiosilor, se afla una dintre cele mai renumite clinici private din lume, preocupate de sanatatea organismului prin diete adecvate – adevarat templu al sanatatii, creat parca special pentru unii dintre cei mai bogati oameni din lume. Clinica Viva Mayr a fost infiintata cu cinci ani in urma si pana in prezent a avut numerosi clienti celebri.

Clinica este renumita nu doar pentru pretul destul de mare pe care il platesc pacientii (aproximativ 2600 de euro pe saptamana), ci mai ales pentru regimul foarte strict si foarte eficient pe care trebuie sa il tina cei care asteapta rezultate de la tratamentele la care se supun aici. Toti pacientii pleaca dupa doua saptamani de sejur la Viva Mayr cu un tonus ridicat, cu pielea radiind de sanatate si, cel mai important, cu multe kilograme in minus.

Regimul propus de clinica austriaca se bazeaza pe o serie de inovatii care nu tin neaparat de alimentele in sine. Dezvoltat de catre Dr. Harald Stossier, programul clinicii este inspirat dintr-un proiect mai vechi, al unei cure renumite, inventate de Dr. Franz Mayr, primul specialist care a facut o conexiune directa intre dieta si sanatatea totala a organismului. Respectand un program care urmareste procesul natural de digestie, nu doar veti pierde in greutate, ci veti scapa de eventuale probleme cu digestia, veti avea o piele mai luminoasa si un organism plin de energie. Usor de urmat, fara numaratoarea stresanta a caloriilor si fara sa va chinuiti stomacul cu supa de varza, dieta propusa de clinica Viva Mayr promite efecte maxime, intr-un timp relativ scurt – 14 zile.

Primii pasi

Dieta urmareste in primul rand sa va imbunatateasca digestia, de aceea eliminarea unor substante cum sunt cofeina si zaharul este necesara pentru ca acestea afecteaza metabolismul. S-ar putea ca in primele trei zile sa simtiti o usoara oboseala sau dureri de cap datorate procesului de curatare prin care trece organismul. Incercati sa ignorati aceste neplaceri si odata ce le veti depasi, va veti simti minunat. Daca in alte diete este foarte important ce mancati, in dieta propusa de Viva Mayr este, de asemenea, extrem de important cum mancati.

Ce si cand mancam?

Pentru a slabi, Dr. Stossier sustine ca este indispensabil sa constientizam propriul ritm digestiv. Sistemul digestiv, la fel ca trupul si mintea, oboseste odata cu venirea serii. In prima parte a zilei, cand suntem odihniti, putem digera practic orice. De aceea este important ca in aceasta parte a zilei sa mancam principalele mese. De asemenea, in prima jumatate a zilei este indicat consumul de fructe si legume care uneori sunt digerate mai greu. Cina ar trebui sa contina intotdeauna ceva foarte usor de digerat – supa, legume coapte, peste, mancate inainte de ora 6 p.m. pe cat posibil, astfel incat sa fie digerate inainte de culcare.

Arta de a mesteca

Dupa parerea specialistilor de la Viva Mayr, un alt element indispensabil pentru a pierde kilogramele in plus si pentru imbunatatirea sanatatii intregului organism este mestecatul minutios. Explicatia este simpla. Cand mestecam mai mult tindem sa mancam mai putin, deoarece creierul are timp sa trimita semnale stomacului si sa-l avertizeze cand elimentele ingerate sunt suficiente. De asemenea, elementele nutritive sunt absorbite mai repede atunci cand alimentele sunt mestecate lent. Un organism bine hranit are mai putine pofte. Fiecare gura de mancare ar trebui mestecata de 30 – 40 de ori, pana cand mancarea devine lichida. Pentru a va obisnui cu acest ritm este indicat sa incepeti prin a numara in gand. Puteti exersa cu bucatele mici de paine, de preferat sa nu fie paine proaspata. Incercati sa savurati painea in timp ce o mestecati si faceti miscari de masticatie astfel incat sa o plimbati prin toata gura. Incercati sa va ganditi la elementele nutritive pe care le furnizati organismului in timp ce mestecati. La inceput nu veti reusi, probabil, sa faceti mai  mult de 15 miscari pentru o gura de mancare, dar, in timp, va veti imbunatati rezultatele si mestecarea meticuloasa a alimentelor va deveni un lucru pe care il veti practica inconstient dupa cateva zile.

Ce bem ?

Ca in majoritatea dietelor, apa este foarte importanta in dieta propusa de cei de la Viva Mayr. Ceea ce este interesant insa, e felul in care apa este folosita pentru a ajuta procesul de digestie si scaderea in greutate. Dr. Stossier recomanda o cana de apa calduta bauta dimineata, inainte de a ingera orice alt aliment. Apoi, pe parcursul zilei, trebuie consumati 2 – 3 litri de apa. La clinica este folosita apa purificata cu ajutorul cristalelor.

De retinut: apa trebuie bauta intotdeauna intre mese. Explicatia este cat se poate de fireasca – daca bem apa in timpul mesei, aceasta dilueaza saliva exact in momentul in care avem nevoie de ea, pentru a ne digera mancarea. Cel mai indicat este ca apa sa fie bauta cu minim 15 minute inainte de masa si nu mai devreme de o ora dupa masa. In afara de apa, puteti bea lapte, ceai din plante si sucuri naturale din fructe sau legume. Ceaiul negru si cafeaua trebuie scoase din meniu, din cauza cantitatii de cofeina pe care o contin. La fel si bauturile acidulate. Daca simtiti neaparat nevoia sa beti ceva in timpul mesei, atunci cel mai indicat este sa sorbiti cateva inghitiuri de ceai sau un pahar de vin. Vinul este permis in dieta deoarece ajuta la dizolvarea grasimilor in procesul de digestie.

Ce mancam?

Dieta propusa de clinica Viva Mayr nu are nistre trucuri minune, nu se bazeaza pe alimente miraculoase, ci mai degraba pe o judecata sanatoasa asupra propriului organism si asupra obiceiurilor alimentare. “Nu exista mistere in privinta slabitului”, afirma Dr. Stossier. Trebuie doar sa resusim sa renuntam cat mai des la carbohidrati, sa avem control asupra cantitatilor de alimente cu care ne hranim si sa marim pe cat posibil cantitatea de acizi grasi nesaturati pe care ii consumam. Carbohidratii trebuie consumati, in general, pentru a avea o sursa de energie, dar consumul lor poate cauza probleme de greutate. Pe masura ce sunt digerati, carbohidratii sunt transformati in zahar. Prin urmare, pancreasul va fi nevoit sa produca o cantitate mare de insulina pentru a echilibra nivelul zaharului in sange, pentru a metaboliza carbohidratii si pentru a le putea folosi energia. Din pacate, o consecinta a faptului ca in sange exista prea multa insulina este aceea ca orice exces de energie datorat carbohidratilor consumati este depozitat imediat sub forma de grasimi. Atata timp cat nivelul insulinei este ridicat, organismul depoziteaza si alte componente din mancare, cum sunt grasimile si proteinele. Acest lucru poate influenta semnificativ greutatea.

Nu este necesar sa ne complicam cu calcule minutioase ale gramajelor de alimente, insa daca ne obisnuim sa consumam fructe si legume proaspete si proteine si grasimi de calitate, atunci nu vom simti nevoia sa completam meniul cu carbohidrati, mai ales cu cei din alimente preparate din faina si zahar. Renuntati la carbohidrati mancand bucatele mici, mestecand mult si alegand, de preferinta, produse din cereale integrale.

Mancati mai multa grasime!

Graismile sunt foarte importante pentru sanatatea intregului organism si reprezinta o parte importanta a dietei propuse de Viva Mayr. Insa nu toate grasimile sunt la fel. Este foarte important sa evitati grasimile hidrogenate si pe cele din mancarurile procesate, de tip margarina. Consumate cu moderatie, laptele proaspat, smantana, untul sunt cele mai bune grasimi, pentru ca sunt naturale. Carnea grasa insa trebuie evitata. La fel si produsele procesate din carne, cum ar fi salamurile.

Grasimile de care aveti cu adevarat nevoie sunt uleiurile omega 3, 6, 9, care se gasesc mai ales in nuci si in uleiurile obtinute din seminte (cele mai recomandate sunt uleiul de masline, uleiul de in, uleiul de canepa si uleiul de floarea soarelui). Uleiurile imbunatatesc starea generala de sanatate si adesea ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Uleiurile omega (mai ales Omega 3, care se gaseste in uleiul de in si in uleiul de canepa) ajuta in mod deosebit la arderea grasimilor din organism. Ideal este sa consumati macar doua linguri de ulei zilnic. Asadar, nu ezitati sa puneti ulei peste orice mancare, la fel cum presarati sare.

Nucile si semintele, care contin acizi grasi de tip Omega in forma naturala, sunt perfecte pentru o gustare, desi Dr. Stossier ne asigura de faptul ca nu vom simti nevoia de  a lua gustari intre mese daca urmam regulile dietei. Puteti consuma nucile si semintele in salate sau presarate peste un terci de fulgi de ovaz.

Controlati-va ratia de proteine!

Proteinele reprezinta un element important al unei alimentatii sanatoase insa trebuie evitate excesele deoarece organele care ajuta la detoxifierea organismului (ficatul si rinichii) sunt puse in pericol, fiind nevoite sa produca substante de detoxifiere in cantitati mari. Sunt recomandate proteinele din peste si alte proteine animale, care se gasesc in branza si in carne. Ideal este sa le consumati cam la doua zile. Cele mai recomandate alimente sunt leguminoasele, nucile si semintele, pentru ca ele contin aminoacizi necesari sanatatii organismului si pentru ca sunt digerate mult mai usor.

Daca mancati proteine animale, carne alba, cum ar fi cea de curcan, carne de vitel sau de pui, nu ar trebui sa aveti probleme de digestie. Pe al doilea plan al preferintelor ar trebui puse carnea de miel, carnea rosie si abia pe ultimul plan carnea de porc.Toate sortimentele de peste sunt recomandate, iar in ceea ce priveste branza, este bine de retinut ca branzeturile de capra si de oaie sunt mult mai bine digerate decat branza obtinuta din lapte de vaca.

Nu uitati de fibre, care sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa. Alegeti cu grija – cereale integrale, paste, taietei, orez etc. Mancati mai ales cereale verzi, rosii, galbene si indigo. De asemenea, consumati legume si fructe colorate intens, care sunt bogate in antioxidanti, vitamine si minerale si reprezinta o sursa extraordinara de fibre.

Meniuri propuse de dieta Viva Mayr

Meniurile dietei propuse de Viva Mayr nu sunt fixe; pot fi foarte variate si adaptate in functie de preferintele fiecaruia. Esentiale nu sunt, asa cum subliniam mai sus, cantitatile sau asocierile de diferite alimente, ci constientizarea faptului ca unele alimente sunt sanatoase, iar altele mai putin sanatoase, precum si practicarea unor obiceiuri alimentare corecte. Iata, asadar, doua sugestii pentru meniul zilnic, propuse de Viva Mayr:

Meniul 1

Micul dejun

Musli cu nuci (2 portii)

  • 15 g nuci
  • 15 g migdale
  • 2 linguri de seminte de in
  • 80 g branza de capra sau de oaie, nesarata
  • 1 lingurita de miere
  • 2 – 3 linguri de lapte de soia, neindulcit
  • Suc de lamaie sau de portocale
  • 100 g fructe proaspete, de sezon
  • 3 linguri de ulei de in sau de canepa

Macinati nucile, migdalele si inul intr-o rasnita de cafea, amestecati-le cu branza, mierea si laptele de soia. Asezonati cu suc de lamaie sau de portocale, pentru gust. Decojiti si taiati in cubulete fructele (daca sunt fructe de padure, lasati-le intregi). Impartiti compozitia in doua cupe si presarati fructe. Presarati apoi ulei si micul dejun e gata.

Pranz

Salata de legume cu piept de pui

  • 4 bucati de piept de pui (fara piele si os) puse in ulei de cocos
  • 2 varfuri de cutit de sare mare
  • 1 tulpina de rozmarin, maruntita
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de mere
  • 500 g de frunze de salata
  • 2 rosii, taiate cuburi
  • 1 morcov, curatat si taiat cuburi
  • 4 ridichi, taiate cuburi
  • 1 gulie, taiata felii
  • Zarzavat proaspat, pentru ornare

Incingeti putin ulei de cocos intr-o tigaie. Presarati pieptul de pui cu sare, rozmarin si prajiti-l 8 – 10 minute. Taiati-l apoi felii. Separat, amestecati uleiul, otetul si sarea. Amestecati salata cu legumele si asezonati-o cu dressingul obtinut din ulei si otet. Serviti totul pe un  platou pe care ati asezat mai intai salata, apoi pieptul de pui, garnisit cu zarzavat proaspat.
 
Spuma de fructe de padure

  • 120 g de branza de capra sau de oaie
  • 100 g de fructe de padure proaspete, pasate si trecute prin sita
  • 2 linguri de miere
  • 250 ml de frisca
  • 4 frunze de menta proaspata

Amestecati branza, piureul de fructe (pastrati cam 20 ml) si mierea. Amestecati apoi cu frisca si imparititi compozitia in 4 pahare. Imprastiati apoi cate o lingurita de piure de fructe deasupra si garnisiti cu frunze de menta.

Cina

Polenta cu legume si ierburi

  • 500 ml de apa sau zeama de legume
  • 200 g polenta (o mamaliga subtire, din faina de porumb sau ovaz)
  • 20 g unt
  • 100 g din fiecare leguma – broccoli, chimen dulce, morcov, gulii sau dovlecei, toate taiate cuburi
  • Magheran sau busuioc, pentru ornare
  • Sare, dupa gust

Intr-o oala, puneti la fiert apa sau zeama de legume si amestecati apoi cu polenta. Adaugati untul si sarea si continutati sa fierbeti cateva minute. Luati oala de pe foc, acoperiti-o si lasati-o aproximativ 20 de minute, pana cand tot lichidul este absorbit. Puneti polenta in farfurii si legumele deasupra apoi presarati magheran sau busuioc si serviti.

Meniul 2

Micul dejun

Ceai verde (baut cu inghitituri mici), bucatele de paine din faina integrala, de preferat preparata in casa (de grau sau de secara), bucati de legume aromate cu ierburi

Painea poate fi preparata in mai multe feluri sau poate fi cumparata din magazin. Iata sugestia de preparare:

Partea I:

  • 125 g iaurt din lapte de oaie sau de capra
  • 125 ml apa
  • 125 g faina de secara

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se tine compozitia obtinuta cam opt ore intr-un loc caldut. La inceput compozitia este aproape lichida, dar se va solidifica in timp ce va sta la caldura.

Partea a II-a:

  • 750 g faina de secara
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 si ฝ lingurite de sare, seminte de coriandru, chimion, anason, chimen dulce

Amestecati toate ingredientele cu compozitia obtinuta la Partea I timp de 10 minute. Puteti folosi un mixer. Formati painite de 70 cm lungime, lasati-le sa creasca in tavi tapetate cu faina si apoi puneti-le la copt la 190 de grade C, timp de 15 minute, pana cand devin rumene. Consumati painea dupa o zi, iar ceea ce ramane pastrati in congelator.

Bucati de legume aromate cu ierburi

  • 100 g din fiecare leguma – morcov, telina, ceapa de primavara
  • 100 g rosii, taiate in 4

Pentru crema:

  • 200 g de branza proaspata, nesarata de capra sau de oaie
  • 50 g de amestec de zarzavaturi – asmatui, patrunjel, busuioc, coriandru, salvie sau tarhon
  • 2 – 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 varf de cutit de sare

Amestecati toate ingredientele pentru crema in blender, apoi puneti legumele pe un platou si crema deasupra.

Pranz

Salata cu nuci, mere si dressing din ulei de in

  • 400 g de frunze de salata verde
  • 2 mere, curatate si taiate
  • 50 g de nuci
  • 4 linguri de ulei de in
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat
  • 2 – 3 frunze de busuioc
  • 1 lingura de smantana
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 cosulet de creson

Spalati salata si adaugati nucile si merele. Intr-un vas, amestecati uleiul de in, sucul de lamaie, busuiocul, smantana si sarea pana obtineti o compozitie cremoasa. Puneti salat ape platou si stropiti cu dressingul obtinut apoi presarati creson.

Cartofi cu legume in sos de spanac

  • 1 kg de cartofi, spalati, curatati si taiati felii
  • 100 g din fiecare leguma – morcovi, dovlecei, telina, spalate si rase
  • 250 ml smantana dulce
  • 500 ml de apa sau zeama de legume
  • 300 g de spanac
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 nucsoara rasa fin
  • Ierburi proaspete
  • Ulei de masline

Incalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati cartofii, legumele rase si smantana. Asezonati cu ierburi proaspete, nucsoara si sare. Puneti compozitia intr-o tava unsa cu ulei de masline. Coaceti aproximativ 40 de minute. In timp ce compozitia se coace, adaugati in apa care fierbe spanacul si fierbeti un minut, apoi amestecati pana devine un lichid omogen. Adaugati sare si nucsoara, dupa gust. Puteti adauga si ierburi aromate. Cand compozitia din cuptor este gata, serviti legumele cu sos de spanac.

Cina

Pastrav cu lemongrass

  • 500 ml de apa sau zeama de legume
  • 4 bucati de pastrav (sau somon)
  • 100 g din fiecare leguma – morcovi, pastarnac, dovlecei, taiate rondele
  • 1 manunchi de busuioc sau patrunjel
  • lemongrass si ierburi tocate, pentru garnisire

Intr-o cratita, fierbeti apa sau zeama de legume, apoi se pun ierburi, lemongrass si sare. Apoi incalziti o alta cratita in care puneti cateva picaturi de ulei de lamaie. Cand e suficient de fierbinte, adaugati legumele si amestecati cateva minute. Adaugati fileurile de peste si lasati-le cateva minute, apoi scoateti-le din cratita si acoperiti-le. Puneti zeama peste legume si fierbeti la foc mic, apoi scurgeti lichidul si pastrati legumele. Puneti legumele pe un platou si deasupra lor pestele. Presarati lemongrass si ierburi.

Cititi in continuare:

Alte 5 diete cu rezultat garantat recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.