Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Plaje
Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Statiuni in care vacanta e in toi
Top zece: plaje secrete din Europa
Start ->  Super Calatorii -> Restaurante de lux in Franta

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Restaurante de lux in Franta

Evaluat de cititori:(11 voturi)

Bucataria franceza este o arta, ea este caracterizata printr-o diversitate nemaipomenita, fiecare provincie avand o bucatarie distincta. SuperEva va prezinta si recomanda cateva restaurante de lux in Franta. O simpla cina poate deveni usor o seara de neuitat intr-un décor romantic Francez.                                                                                                                                                                                                    

Bucataria franceza este o arta, ea este caracterizata printr-o diversitate nemaipomenita, fiecare provincie avand o bucatarie distincta. SuperEva va prezinta si recomanda cateva restaurante de lux in Franta. O simpla cina poate deveni usor o seara de neuitat intr-un décor romantic Francez.

Taillevent (Paris, Ile de France)

Parisul este cunoscut pentru cele mai faimoase temple gastronomice din lume, si cei mai buni sefi bucatari. Oaspetii restaurantelor sunt tratati regeste iar serviciile oferite sunt exceptionale. Taillevent este sub conducerea lui Jean-Claude Vrinat, iar seful bucatar Alain Soliveres va reusi cu siguranta sa va uimeasca prin combinarea bucatariei vechi cu cea noua, adaugand desigur si putina din propria imaginatie. Lista de vinuri a restaurantului este cea mai fina din Paris, detinand 25.000 de sticle! Parisul are foarte multe restaurante celebre, alaturi de Taillevent aflandu-se si: L’Ambroisie, L’Arpege, Guy Savoy, Lucas Carton, Pierre Gagnaire, Michel Rostang, Grand Vefour si Alain Ducasse.

Unde se afla: 15 Rue Lamennais
Contact: mail@taillevent.com; www.taillevet.com
Cand: deschis in zilele Luni-Vineri; rezervarile pentru Vineri seara trebuie facute cu cel putin 3 luni in avans


St.-Tropez (Provence-Alpes-Cote d’Azur)

Brigitte Bardot traieste; insa de la sosirea sa din 1956, pentru a juca un rol in “And God created Woman”, de Roger Vadim, Bardot nu a mai plecat. Orasul St.-Tropez si-a pastrat faima si succesul, fiind una din cele mai renumite statiuni de pe Coasta de Azur. Pentru un mic dejun delicios puteti intra la popularul Plage Tahiti (locul din care provine topless-ul) sau la Pampelonne-la Café Senequier.

Ce este: oras, restaurant
Unde se afla St.-Tropez: 72 km sud-vest de Cannes
Unde se afla Café Senequier: Quai Jean Jaures
Unde va puteti caza: Les Moulins de Christophe Leroy, aproximativ la 1.5 km distanta, Route des Plages, Ramattuelle
Contact: leroych83@aol.com; www.christophe-leroy.com


Chateau de Bagnols (Beaujolais, Rhone-Alpes)

Toti spera sa gaseasca un colt autentic al Frantei care sa nu fie inghesuit de turisti, iar acel loc este Chateau de Bagnols-adesea comparat cu Toscana, zona podgoriilor. Castelul este desemnat monument istoric, si unul din cele 150 castele baroniale izolate. Proprietarii englezi, au reusit cu ajutorul a 400 de artisti si artizani sa restaureze Bagnols si sa il aduca la forma de glorie de alta data. A alege o singura camera din cele 20, este o decizie aproape imposibila. Dimineata puteti sa va indreptati spre Auberge du Cep, in apropiere de Fleurde pentru un pranz delicios si un vin excelent.


Ce este: hotel, restaurant
Unde se afla: in Beaujolais, 32 km nord de Lyons
Contact: www.bagnols.com
Cand: hotelul si restaurantul deschis  de la data de 2 Aprilie-2 Ianuarie; preferabil lunile Mai-Octombrie


Vieux Lyons (Rhone-Alpes)

Recent restaurat si din nou elegant, vechiul cartier numit Vieux Lyons isi prezinta zilele de glorie, pe cand Lyons era centrul fianciar si comercial al Europei. Stradutele sale formeaza un labirint pitoresc brazdat pe margini de peste 350 de cladiri. Aici veti putea vizita magazine de antichitati, gradini interioare italiene si La Cour des Loges, unul din cele mai stilate hoteluri din Lyons.

Marea concentratie de cele mai bune si cunoscute restaurante din imprejurimile Lyons-ului, au facut din el un magnet pentru turisti; dupa Paris evident, Lyons este a doua capitala gastronomica. Multe din restaurante (700 la numar) sunt bistrouri traditionale. Café de Federations se afla printre cele mai iubite, insa remarcabilul Leon de Lyons a contribuit la faima Frantei inca din 1905.

Ce este: amplasament, hotel, restaurant
Vieux Lyons: pe malul de vest al raului Saone; 460 km sud-est de Paris
Cour des Loges: 2468 Rue du Boeuf
Contact: contact@courdesloges.com; www.courdesloges.com
Café des Federations: 8 Rue du Major Martin
Cand: deschis in zilele Luni-Vineri, lunile Septembrie-Iulie
Leon de Lyons: 1 Rue Pleney
Contact: leon@relischateaux.fr; www.leondelyon.com
Cand: deschis in lunile Septembrie-Iulie


Restaurantul Paul Bocuse (Lyons, Rhone-Alpes)

Apartinand unei familii care conducea restaurante inca din anul 1767, Paul Bocuse a castigat cele mai multe distinctii si premii din lumea culinara, de la deschiderea restaurantului, care ii poarta numele ce il face faimos in intreaga lume, din 1965. Aici apar turisti din toate colturile globului si asteapta cu nerabdare sa guste din minunile sale gastronomice. Multi bucatari sefi Francezi se apropie de celebritatea acestuia, insa nici unul nu il poate depasi. 

Inca de la conducerea revolutiei (pentru gatit) Franceze din anii ’70, acum numita nouvelle cuisine, mesajul sau a fost unul de simplitate.

Unde se afla: 40 Rue de la Plage, Collonges-au-Mont-d’Or (8 km in afara Lyons, care este la 460 km departare de Paris)


La Maison Troisgros (Roanne, Rhone-Alpes)

La intervale de ani dupa ce au luat cina aici, oamenii vorbesc inca despre La Maison Troisgros ca si cum au lut parte la o experienta religioasa. Incepand de la simpla specialitate a casei “saumon a l’oseille” (somon cu sos) si pana la minunatele deserturi, atarg turistii din toate colturile lumii. Meniul “menu dans la tradition”, o lista extravaganta de 7 feluri de mancare este un tribut adus produselor caleidoscopice din aceasta regiune, interpretate de inegalabilele talente ale lui Pierre Troisgros. Cand co-chef-ul si fratele sau a murit in anul 1983, fiul sau Michel i-a sarit in ajutor, producand astfel cea mai buna mancare din Franta. Cu toate acestea, sala in care veti lua cina este neobisnuit de normala; in paralel ei conduc si un mic hotel.

Unde se afla: place de la Gare, Roanne (87 km vest de Lyons)
Contact: troisgros@avo.frwww.troisgros.com


Pic (Valence, Rhone-Alpes)

Totul a inceput in anul 1891 cu Sophie Pic si o simpla cafenea. Fondatoarea legendarei dinastii culinare Pic, Sophie a fost prima din patru generatii, care a ridicat bucataria traditionala regionala la o forma de arta gastronomica. 100 de ani mai tarziu, stra-stranepotii Sophiei au urmat cea mai veche si respectata traditie a familiei, chefs du cuisine.

Anne Pic-fiica renumitului Jacques Pic, care a murit in anul 1992-este in acest moment forta creativa a bucatariei. Ea conduce unul din cele mai mari si poate unul din cele mai cunoscute restaurante din Franta. Pivnita cu vinuri are o provizie de 20.000 de sticle,  cu peste 400 feluri diferite de Cotes-du-Rhones, vinul datorita caruia Pic a devenit ambasadorul lumii.

Unde se afla: 285 Avenue Victor Hugo, Valence (97 km sud de Lyons, 539 km sud de Paris)
Contact: pic@relaischateaux.com; www.pic-valence.com

Georges Blanc (Vonnas, Rhone-Alpes)

Bunica sefului bucatar Georges Blanc a fost cea care a pus micul oras Vonnas pe harta gastronomica. Ea a fost numita de Curnonsky (un mare venerabil Francez al secolului 20) cel mai bun bucatar. Foarte usor, pasiunea a fost transmisa fiului ei  Georges, iar astazi, restaurantul familiei asezat pe malul raului Veyle atarge turisti din toate tarile. Mancarea este sublima, iar desertul pe masura. Blanc si-a inceput cariera ca chef in aluaturi, dulciurile fiind marea lui pasiune.

Ce este: restaurant, hotel
Hotelul Georges Blanc: Place du Mare, Vonnas (60 km din Lyons, 417 km din Paris si 18 km din Macon, cel mai apropiat oras)
Contact: www.georgesblanc.com ; blanc@relaischateaux.com
Cand: restaurantul si hotelul sunt inchise in lunile Ianuarie (2)-februarie (1); restaurantul este deschis in zilele Miercuri-Duminica

Mai multe informatii despre Franta veti gasi aici:

www.franceguide.com/
www.france.com/
www.francetourism.com/


SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

http://www.hoteldelamairie.com/ 
http://www.domainedelacoste.com
http://www.villaconsuls.fr/
http://www.sarlat-hotel.com/
http://www.hoteldebordeaux.com/



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Inghetata cu ricotta si busuioc
Inghetata cu ricotta si busuioc
Citeste aici
Cum putem decora casa cu paleti?
Cum putem decora casa cu paleti?
Citeste aici
11 modele de paturi homemade
11 modele de paturi homemade
Citeste aici
Facelift natural, fara cutit? Se poate!
Facelift natural, fara cutit? Se poate!
Citeste aici
De ce avem rau de miscare?
De ce avem rau de miscare?
Citeste aici

Alte noutati:
5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara
Copilul meu ma loveste! Ce sa fac?
Cel mai perfect recipient pentru bauturi
Cum se face limonada?
6 Repelente naturale impotriva tantarilor
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | despredragoste.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.