Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Inghetata de vanilie cu praline

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Inghetata de vanilie cu praline

Evaluat de cititori:(2 voturi)
Unge usor o tava de copt cu ulei. Pune zaharul intr-o cratita si da focul la mediu, amestecand pana cand acesta devine de culoarea mierii de albine. Adauga nucile si amesteca pana cand compozitia devine aurie. Toarna totul in tava unsa si intinde bine. Dupa ce se raceste, zdrobeste pralinele in bucati de dimensiuni mici.                                                                                                                                                            

Inghetata de vanilie cu praline

Ingrediente praline:

  • ulei
  • 100g zahar
  • 85g jumatati de nuci pecan, rumenite usor si apoi tocate mare

Ingrediente inghetata:

  • 250ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • 300ml lapte
  • 1 baton de vanilie taiat in jumatate
  • 5 galbenusuri de ou
  • 90g zahar
  • sos de caramel cumparat

Mod de preparare:

Pentru a face pralinele: unge usor o tava de copt cu ulei. Pune zaharul intr-o cratita si da focul la mediu, amestecand pana cand acesta devine de culoarea mierii de albine. Adauga nucile si amesteca pana cand compozitia devine aurie. Toarna totul in tava unsa si intinde bine. Dupa ce se raceste, zdrobeste pralinele in bucati de dimensiuni mici.

Pentru inghetata: incalzeste usor smantana, laptele si vanilia intr-o cratita. Bate galbenusurile si zaharul separat pana se omogenizeaza. Odata ce apar aburi in amestecul de lapte, ia cratita de pe foc si adauga treptat amestecul de ou, amestecand continuu. Scoate vanilia. Se pune inapoi la foc mic-mediu si se amesteca cu o spatula, pana cand se ingroasa. Se toarna intr-un castron si se acopera cu folie de plastic. Se raceste apoi se toarna intr-o masina de inghetata sau se pune la congelator, dar se amesteca la fiecare jumatate de ora pentru a impiedica formarea cristalelor. Se serveste cu sos de caramel si praline. 

Interesant de citit:
Negresa cu crema de branza

Se incalzeste cuptorul la 170ーC si se unge o tava patrata de 20cm cu unt si apoi tapetata cu hartie de copt. ... citeste

Inghetata cu migdale prajite

Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa sa stea, amestecand o data sau de doua ori, in timp ce faci baza de inghetata. ... citeste

Sorbet intens de lamaie

Se amesteca sucul de lamaie, coaja rasa, apa, zaharul si vodka intr-un pahar mare sau castron ceramic. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet. ... citeste



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.