Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Sarlota de capsuni

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Sarlota de capsuni

Evaluat de cititori:(1 voturi)
Acopera foile de gelatina cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 5-10 minute. Se toarna piureul de capsuni intr-o tigaie mare si se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, pana cand se reduce la jumatate si se ingroasa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Sarlota de capsuni

Ingrediente:

  • 200g zahar pudra
  • ulei de floarea soarelui, ptr uns
  • 350-400g piscoturi de sampanie/Savoiardi

Ingrediente umplutura:

  • 8 foi de gelatin
  • 400g piure de capsuni
  • 100g zahar pudra
  • 325ml frisca lichida
  • 500g crema de branza

Ingrediente decor:

  • 500g capsuni proaspete
  • un pumn mic de crengute proaspete de menta
  • 150ml frisca batuta

Mod de preparare:

Acopera foilede gelatina cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 5-10 minute. Se toarna piureul de capsuni intr-o tigaie mare si se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, pana cand se reduce la jumatate si se ingroasa.

Intre timp, se pune zaharul (ptr umplutura) intr-o cratita medie cu 200ml de apa si se aduce la fierbere la foc mare, amestecand pana se dizolva. Se lasa un minut si se toarna intr-un vas termorezistent. Se lasa sa se raceasca usor.

Cand piureul este gata, se amesteca zaharul pudra si se ia de pe foc. Stoarce excesul de apa din gelatina moale si incorporeaz-o in piureu pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca.

Bate frisca intr-un castron mare, pana se intareste, apoi incorporeaza usor crema de branza (dupa preferinta mai poti adauga putin zahar pudra-daca nu ti se pare prea dulce). Se unge cu putin unt o tava rotunda, iar pe margini se pune foaie de copt.

Inmoaie pe rand cate un piscot in siropul de zahar, si aseaza-l cu atentie in pozitie verticala pe marginea tavei, cu partea zaharisita spre exterior, apoi la baza tavei (pentru a se forma blatul).

Incorporeaza piureul racit de capsuni in frisca, si toarna jumatate peste baza de piscoturi. Aranjeaza acum inca un rand de piscoturi inmuiate in sirop (pentru a forma al doilea blat) si toarna restul de umplutura. Acopera cu folie si lasa sarlota la rece timp de 3 ore sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a intarit, scoate baza tavei si aseaza tortul pe un suport, arunca foaia de copt, taie capsunile in jumatate, aranjeaza-le pe sarlota apoi decoreaz-o cu crengute de menta. Se taie in felii si se serveste cu frisca.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Tiramisu cu zmeura si fructe de padure

Amesteca lichiorul cu 50 ml de apa rece si inmoaie piscoturile pentru cateva secunde. Aranjeaza-le apoi intr-o tava si lasa-le la rece cca 30 de minute sau chiar mai mult. ... citeste

Tarta cu mascarpone si capsuni

Capsunile se lasa la macerat la rece, 30 minute, cu sucul de portocala si 100g zahar. Capsunile se taie in jumatate. ... citeste

Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni

Zdrobeste biscuitii cu un sucitor, incorporeaza untul topit si amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, si cu ajutorul degetelor sau dosul unei linguri… ... citeste

 

 



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Cum decoram bradul in acest an?
Cum decoram bradul in acest an?
Citeste aici
Horoscop 2017 - Varsator
Horoscop 2017 - Varsator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Capricorn
Horoscop 2017 - Capricorn
Citeste aici
Horoscop 2017 - Sagetator
Horoscop 2017 - Sagetator
Citeste aici
Horoscop 2017 - Scorpion
Horoscop 2017 - Scorpion
Citeste aici

Alte noutati:
O noua scuza pentru a bea vin
Horoscop 2017 - Balanta
Horoscop 2017 - Fecioara
Horoscop 2017 - Leu
Horoscop 2017 - Rac
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.