Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Retete de Cheesecake (tarta cu branza)
Cappuccino Cheesecake
Cheesecake cu topping caramel
Amaretto Cheesecake
Cheesecake de toamna
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata
Cheesecake cu lamaie
Chocolate Royale Cheesecake
New York cheesecake
Cheesecake senzational
Cheesecake inghetat, cu mango
Start ->  Super case -> Pasca cu branza de vaci

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (1)

Pasca cu branza de vaci

Evaluat de cititori:(62 voturi)
Aluatul de pasca se face ca pentru cozonac. Brânza, scursă bine de zer, se dă prin sită, se amestecă, adăugând pe rând gălbenuşurile, untul topit, smântâna, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă şi o parte din stafidele spălate. Se amestecă, şi, la urmă, se adaugă albuşurile bătute spumă, făina, grişul, se amestecă din nou şi se pune în tava căptuşită cu aluat, întinzând-o uniform....

 timp de preparare: 2 ore

Ingrediente:

Aluatul:

  • 600 g făină,
  • 30 g drojdie,
  • 3-4 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 60 ml ulei,
  • 1 pahar lapte,
  • 1 pahar praf de sare.

Umplutura:

  • 800 g brânză de vaci,
  • 200 g zahăr,
  • 1 lingură făină,
  • 3-4 ouă,
  • 1 lingură griş,
  • 100 g stafide,
  • coajă de lămâie rasă,
  • zahăr vanilat,
  • sare,
  • 50 g unt,
  • 100 g smântână .

Prepararea aluatului:

Se amesteca drojdia, o lingurita de zahar si sarea cu apa calduta si se lasa la cald. Intr-o oala se fierbe laptele iar cind a dat in clocot se adauga citeva linguri de faina si zahar vanilat, iar cand s-a mai racit se adauga drojdia si se amesteca bine, dupa care se lasa la un loc cald. Galbenusurile se fraca cu sare, apoi cu zaharul pina se obtine o crema. Se cerne faina intr-un lighean adaugind laptele, galbenusurile, si albusurile batute spuma (ajutor). Se framanta bine(ajutor) cca. 30 min in cazul in care o framantam manual. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald si fara curenti de aer aproximativ 3 ore. cind a crescut se iau din aluat bucati cu mina unsa cu ulei si se pun in tavi de cozonac(ajutor) ungind cu galbenus de ou pe deasupra dupa care bagam tava in cuptorul incins.
Se poate face o compozitie din nuca macinata(ajutor) cu zahar, rahat, stafide, pe deasupra se pun jumatati de mieji de nuca (atentie nu puneti foarte multa compozitie in interior pentru ca cozonacul nu va mai creste).

Pregatirea pascai

Din el se întinde pe planşeta unsă cu ulei o foaie groasă de 1 cm şi de mărimea fundului formei în care se va coace. (Din aluat se opreşte o bucată pentru un şnur.) Se ia o formă rotundă din cele mai mari, se unge cu unt, se presară cu pesmet alb fin, şi se aşează foaia de aluat pe fundul formei. Apoi se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planşetă şi se întinde în formă cilindrică de grosimea unui creion. Aceasta se pune în două, se răsuceşte ca un şnur, se aşează pe foaia de aluat de jur-împrejurul ei ca un fel de bordură lipită de pereţii formei şi se lasă să crească acoperită cu un şervet şi ţinută la un loc călduţ.

Brânza, scursă bine de zer, se dă prin sită, se amestecă, adăugând pe rând gălbenuşurile, untul topit, smântâna, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă şi o parte din stafidele spălate. Se amestecă, şi, la urmă, se adaugă albuşurile bătute spumă, făina, grişul, se amestecă din nou şi se pune în tava căptuşită cu aluat, întinzând-o uniform. Se presară deasupra restul de stafide şi se unde cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja, din aluat, un grilaj. Se introduce în cuptorul cu foc moderat, să se rumenească bine, fără să se ardă.



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Ultimile 1 comentarii:Toate comentariile
Moldovi Doinacred ca ati gresit la cantitatea de sare, un pahar de praf de sare este enorm.. Nu am facut pasca niciodata si orice informatie exacta imi este de folos. Cat de mare sa fie cratita in care se coace? Cat se lasa la dospit prima data , apoi dupa ce se pune colacul de aluat? va multumesc si va doresc sarbatori fericite!

Spune-ne parerea ta:

Noutati Supereva
Inghetata cu ricotta si busuioc
Inghetata cu ricotta si busuioc
Citeste aici
Cum putem decora casa cu paleti?
Cum putem decora casa cu paleti?
Citeste aici
11 modele de paturi homemade
11 modele de paturi homemade
Citeste aici
Facelift natural, fara cutit? Se poate!
Facelift natural, fara cutit? Se poate!
Citeste aici
De ce avem rau de miscare?
De ce avem rau de miscare?
Citeste aici

Alte noutati:
5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara
Copilul meu ma loveste! Ce sa fac?
Cel mai perfect recipient pentru bauturi
Cum se face limonada?
6 Repelente naturale impotriva tantarilor
Mai multe pe supereva.ro ...
publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | despredragoste.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.