Bine ati venit!

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

0 134

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

DA ! Cercetatorii au constatat ca lubrifiantii vaginali sunt toxici pentru sperma si interfera cu rolul mucusului cervical.

In mod normal, propriile secretii acide ale vaginului ucid sperma, dar alcalinitatea mucusului cervical produs chiar inainte de ovulatie protejeaza sperma. Lubrifiantii artificiali impiedica sperma sa ajunga in mucusul cervical repede, astfel incat spermatozoizii mot in mediul acid din vagin inainte de a ajunge in interiorul uterului. (Exista un brand de lubrifiant pe piata, numit Pre-Seed, care este declarat a fi conceput pentru a nu distruge sperma.)

/Images/conceptie-poza1.jpg

Orice lubrifiant artificial, cumparat de la magazin sau preparat la domiciliu (cum ar fi albusul de ou sau uleiul mineral), reprezinta o potentiala problema. Cel mai bun lubrifiant este de preludiul. Ia-ti timpul necesar inaintea inceperii actului sexual.

Daca totusi ai minimum de mucus, in ciuda tuturor incercarilor preludiului, incercati sa folositi apa calda pe post de lubrifiant. Apa nu este toxica pentru spermatozoizi si nu va interfera cu capacitatea acestora de a se ajunge in colul uterin. 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.